Facturile emise anual în România costă două miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 560 de milioane de facturi emise anual în România costă aproximativ două miliarde de euro, aproximativ 1,6% din PIB, arată un studiu privind facturarea electronică. Potrivit aceluiaşi studiu, prin facturarea electronică, costurile anuale ar scădea cu un miliard de euro.

Aproape 55% din totalul facturilor sunt transmise între firme, iar lunar revin 49 de facturi pe companie şi trei facturi pe gospodărie.

Potrivit studiului realizat de Daedalus Millward Brown, emiterea unei facturi în formă fizică costă părţile, în medie, 3,59 euro, iar plaja de valori pentru aceste costuri este cuprinsă între 2 şi 4,5 euro.

Aceasta ar fi o explicaţie şi pentru faptul că abonamentele de telefonie mobilă nu costă mai puţin de patru euro, a afirmat reprezentantul firmei Daedalus, Daniel Enescu. 

Acesta a dat ca exemplu modelul unei companii de telecomunicaţii cu trei milioane de clienţi ce primesc lunar câte o factură cu valoare medie de 12 euro, care trebuie să cheltuiască anual peste 68 milioane de euro numai activităţi legate de facturare, ceea ce reprezintă 15,8% din încasări (dacă rata de încasare ar fi 100%).

Studiul Daedalus estimează că, prin facturarea electronică, costurile anuale cu facturile ar scădea cu un miliard de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite