”Medicii se tem să anunţe cazurile de infecţii intraspitaliceşti”
0Președintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astarastoae, a precizat că nu pot fi lansate acuzații la adresa personalului medical de la Spitalul CFR 2 din București, până la finalizarea anchetei epidemiologice.
Șeful CMR a explicat că România are cel mai mic număr de infecții intraspitalicești raportate din Europa, deoarece medicii se tem să anunțe astfel de cazuri.
Au murit după ce medicii le-au trimis acasă
"În România, dacă un spital raportează infecţii nosocomiale, îi vin controale şi, apoi, este sancţionat. În America, un spital care raportează infecţii intraspitaliceşti este premiat. Aceasta este diferenţa. Şi pentru că la noi acest lucru se pedepseşte, multe unităţi medicale nu raportează toate cazurile de acest gen", a explicat şeful CMR pentru Realitatea.
Referindu-se la situaţia de la Spitalul CFR 2, Astarastoae consideră că medicii de acolo nu au nicio vină că a apărut un germene și că situația nu este singulară. El a avertizat că în toate unitățile medicale cu paturi din lume există viruși intraspitalicești și că pentru controlarea acestui fenomen este nevoie de bani.
Drama sopranei de la Operetă: a vrut să fie mamă, medicii au băgat-o în
comă
"Aceste cazuri trebuie să atragă atenția la modul de organizare al sistemului de sănătate, la subfinanțarea cronică a sistemului, un sistem dominat de frică. Orice unitate medicală din lume are infecții intraspitalicești, însă modul de abordare a problemei e diferit”, a adăugat președintele CMR.
Referindu-se la decizia ministrului Radu Berceanu de a-l demite pe Constantin Tănase, directorul spitalului Căile Ferate 2, Astarastoae, consideră că problema infecțiilor din sistemul sanitar nu este rezolvată în acest fel.
Soprana de operetă, Amelia Antoniu, a ajuns în comă de gradul IV din cauza unei bacterii luate din Spitalul CFR 2 din Bucureşti.
Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă, în comă în urma unei
infecţii contractate în spital