VIDEO Primul implant 3D care înlocuieşte 75% din craniul unei persoane

VIDEO Primul implant 3D care înlocuieşte 75% din craniul unei persoane

Craniul imprimat 3D poate să fie folosit pentru pacienţii afectaţi de traume

Un bărbat din Statele Unite ale Americii a devenit prima persoană căreia i s-a înlocuit 75% din craniul său cu ajutorul tehnicii imprimării tridimensionale a materialelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit news.com.au, pacientul, al cărui nume nu a fost dat, a fost mai întâi supus unor scanări craniene, după care s-a făcut modelul pentru imprimarea 3D. Tehnologia a fost pusă la dispoziţie de Oxford Performance Materials din statul american Connecticut.

Ei au primit  acordul de la autorităţile americane să printeze înlocuitori de oase, înainte de a face operaţia.

Compania americană a declarat că poate să ofere modele 3D care să înlocuiască oasele afectate de traumă sau de boli. Implantul este un pic mai complicat decât o placă pusă pe craniu, ca să înlocuiască oasele rupte.

Mici zone din interiorul său sunt gravate pentru a încuraja creşterea celulelor şi oaselor. Compania care a creat tehnologia spune că va putea oferi astfel de soluţii pentru 500 de americani în fiecare an, iar un implant se poate fabrica în două săptămâni.

Mai multe detalii puteţi vedea în video-ul de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările