Telefonia fixă, la apus. Ce a fost şi ce-a ajuns, în imagini

Telefonia fixă, la apus. Ce a fost şi ce-a ajuns, în imagini

In ianuarie 1915, a fost efectuat primul apel telefonic transcontinental.

Telefonia fixa a fost si, in mare parte, inca este, asa cum se spunea in 1874 despre telegraf, „sistemul nervos al comertului".

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexander Graham Bell, om de stiinta extraordinar si inventator, creditat cu inventarea primului telefon utilizabil, este, istoric vorbind, butonul care a declansat ceea ce nimeni nu-si imagina pe atunci: o noua dimensiune, prin intermediul careia omenirea a facut un pas inainte pe scara evolutiei.

In ianuarie 1915, Bell a efectuat primul apel telefonic transcontinental. Apelul a fost initiat din biroul AT&T, din New York, si receptionat de catre Thomas Watson, in San Francisco. Convorbirea a avut loc la 38 de ani dupa primul experiment reusit, intre cei doi.

Telefonul lui Bell a fost primul aparat cu ajutorul caruia vocea umana a putut fi transmis prin intermediul unei masini. Munca sa a fost germenele uneia dintre cele mai profitabile industrii ale omenirii.

Vezi cum arata brevetul de inventie care a legat pentru totdeauna numele lui Bell de tehnologia comunicarii, in continuarea articolului pe Business24.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările