Remedii homeopatice împotriva gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Aceste tratamente nu grăbesc procesul de vindecare, însă reduc intensitatea simptomelor şi ajută la o recuperare mai rapidă . Gripa, virozele sau răcelile sunt afecţiuni care ne

>> Aceste tratamente nu grăbesc procesul de vindecare, însă reduc intensitatea simptomelor şi ajută la o recuperare mai rapidă .

Gripa, virozele sau răcelile sunt afecţiuni care ne îngreunează puterea de concentrare şi de muncă. În momentul în care tratamentele medicamentoase nu dau rezultate, iar simptomele bolii se încăpăţânează să persiste, remediile homeopatice pot fi o alternativă.

Vaccinurile homeopatice utilizate pentru prevenirea virozelor respiratorii şi a gripei se administrează o dată pe lună, în funcţie de starea şi fişa clinică a fiecărui pacient. Schemele de tratament cele mai eficiente încep în septembrie şi ţin până în aprilie anul următor.

"Gripa tratată homeopatic durează tot şapte-zece zile, singurele diferenţe fiind intensitatea simptomelor generale şi locale şi rapiditatea recuperării, precum şi absenţa complicaţiilor (sindromul de oboseală postgripal, alte complicaţii respiratorii tip bronşită sau pneumonie), a explicat pe site-ul sfaturimedicale.ro, dr Sorina Soescu, medic homeopat.


Remediile, administrate din oră în oră

Dr Soescu afirmă că remediile homeopatice cele mai indicate folosite în tratarea gripei sunt Gelsemium, preparat din rădăcină de iasomie galbenă, şi Bryonia albă. Medicul homeopat Sorina Soescu îşi clasifică pacienţii după cele două tipuri de tratament indicate. Astfel, "un pacient tip Bryonia prezintă dureri de cap mai ales în regiunea frontală, agravate la cea mai mică mişcare a capului sau chiar a ochilor şi se simte mai bine dacă-şi apasă capul cu mâna.

Un pacient Gelsemium are durerile de cap în zona occipitală, cu înţepenirea cefei şi dureri ale gâtului şi umerilor. În acest caz, starea caracteristică este letargia, oboseala", a explicat medicul.
Un al treilea remediu homeopatic utilizat în tratamentul gripei este Rhus toxicodendron (Rhus tox.), cunoscut şi sub numele de iederă otrăvitoare. Beneficiile medicale ale acestei plante au fost descoperite întâmplător, în secolul 18, de un cercetător francez. Rus tox.

este un remediu frecvent indicat în afecţiunile care sunt însoţite de stări febrile şi inflamaţii ale glandelor. Portretul pacientului Rhus tox. implică: buze uscate, glande inflamate, faţă roşie, crampe musculare, senzaţie de gură uscată şi de sete. Băuturile reci nu fac decât să înrăutăţească starea generală a pacienţilor, prin declanşarea ameţelilor şi a stării de vomă.

Dr Soescu afirmă că metoda de tratament se stabileşte în funcţie de simptomele pe care le are pacientul, în acest caz, remediul administrându-se din oră în oră, pentru ca apoi să se rărească intervalul în funcţie de starea bolnavului. Tratamentul durează între cinci şi zece zile, în funcţie de simptomele existente.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite