Lucian Dîrdală

Lucian Dîrdală

Politolog
 • acum 6 ani

  PAMFLET Comandantul Che Guevara salută congresul PSD

  Hola, PSD, aici e El Comandante Che, mă bucur că ne auzim din nou, după mai bine de un año. Vă urez succes înainte del congreso şi vă transmit aprecio y admiración pentru compañero Liviu, pe care l-aţi ales presidente. E un adevărat líder revolucionario, me encanta că sunteţi todos cu el.

 • acum 6 ani

  Civilizaţia noastră, în pericol! Vin refugiaţii!

  Dornic să contribui şi eu la dezbaterea publică pe tema ameninţărilor la adresa civilizaţiei noastre, îndrăznesc să dau o circulaţie mai largă unui text destinat, iniţial, prietenilor şi cunoscuţilor din mediul virtual. Nu e un text analitic, aşa că îmi permit câteva libertăţi în privinţa stilului. De asemenea, el cuprinde şi o serie de sfaturi pe care nu mi-aş fi permis să le ofer unor cititori necunoscuţi.

 • acum 7 ani
 • acum 7 ani

  Ghiaurii de la Gurile Dunării şi căruţa de bun simţ (Pamflet)

  A venit, Luminăţia Ta, luna lui dechemvrie, iar în a douăzeci şi una zi ar trebui să-l ungă pe bürgermeister domn peste ghiaurii de la Gurile Dunării. Iar mai apoi se-mplinesc ani douăzeci şi cinci de când l-au fugărit oamenii pe cârmuitorul cel nebun, ca mai apoi să-l puşte chiar de sărbătoarea naşterii profetului lor. Toată lumea aşteaptă să vadă cum o să fie de-acum încolo şi numără clipele până la venirea neamţului.

 • acum 7 ani

  PAMFLET Ghiaurii de la Gurile Dunării, groapa şi dinţii Marelui Logofăt

  După o perioadă de absenţă, interval în care a urmat o serie de cursuri de perfecţionare la centrală, trimisul Sultanului a revenit la post. Nu numai că a urmărit procesul electoral din ţara noastră, dar s-a şi implicat în susţinerea unuia dintre candidaţi, urmând indicaţiile primite pe cale ierarhică. În final, a elaborat un raport.

 • acum 7 ani

  PAMFLET Mesajul comandantului Che Guevara către comandantul Victor Ponta

  Hola, PSD, aici e Comandante Che. Uite că s-au împlinit de curând 47 de ani de când m-au ciuruit duşmanii şi am vrut să vorbesc puţin cu Comandante Victor. Dar îmi tot spuneţi că e ocupat, că e-n campanie, că se bate cu reacción, că luptă pentru socialismo. Să ştiţi că eu îl susţin cuerpo y alma şi cred că va câştiga, doar să nu facă greşeli. Să-i transmiteţi, aşadar, câteva sfaturi din partea mea.

 • acum 8 ani

  PAMFLET Oare o să-nveţe neamţul „Verde-nrourat”?

  Alo! Trăiţi, dom’ preşedinte, Victor sunt. Ce mai faceţi? Aţi văzut ce frumos v-au scos ăştia din imn? Mâine-poimâine, dac-ajung la putere, o să vă scoată şi din urătură… Da, da’ nu uitaţi că domnu’ Voiculescu şi cu Antenele au băgat alte versuri, ăştia au scos strofa cu totul… Da, ştiu c-o să vadă ei la alegeri, tocmai de-asta v-am sunat.

 • acum 8 ani

  PAMFLET Ghiaurilor de la Gurile Dunării li se mai încinge mintea, uneori

  Mi-ai poruncit, Prealuminate Sultan, să-ţi spun cu ce se mai îndeletnicesc ghiaurii de la Gurile Dunării, cine pe cine mai cotonogeşte, cine-o s-ajungă sultan, cine-o să simtă curând umezeala temniţei şi dacă i-a bătut rău în cap arşiţa verii. Şi mare dreptate ai avut, că i-a cam bătut. Până şi capii Apusului, când îi văd, s-ar cruci, doar că nu prea mai pot, că se supără musulmanii noştri sau hinduşii sau, mai rău, ăi cu pălăriile pe stânga.

Vezi mai multe
Modifică Setările