APADOR-CH

APADOR-CH

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului
 • acum 4 luni
 • acum 2 ani

  Referendumul nu trebuie tratat ca un alt fel de „autobuz electoral“

  Chiar dacă melanjul dintre referendum şi alegerile parlamentare a fost declarat constituţional, trebuie apreciat, cu bună-credinţă, de la caz la caz, dacă referendumul propus serveşte rezolvării unei probleme reale de interes naţional sau este doar un pretext pentru asigurarea steroizilor necesari unor participanţi la alegerile parlamentare.

 • acum 2 ani
 • acum 2 ani

  „Omorul“ de pe treptele Ministerului Justiţiei

  APADOR-CH consideră ridicol excesul de zel al poliţiei, de a întocmi dosar penal cetăţenilor care au împrăştiat vopsea roşie în faţa MJ, în semn de protest faţă de efectele legii recursului compensatoriu. Reacţia poliţiei în astfel de cazuri trebuie să fie proporţională şi compatibilă cu cerinţele unei societăţi democratice. O reacţie exagerată a autorităţilor duce la inhibarea dezbaterii libere a chestiunilor de interes naţional.

 • acum 2 ani

  Cum se pot repara abuzurile justiţiei fără amnistie şi graţiere

  Abuzurile trebuie remediate în mod individual, în cazurile în care au fost comise (şi dovedite), iar remediile nu trebuie extinse şi asupra celor care nu au fost „victime ale justiţiei“. Opinia APADOR-CH cu privire la adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere:

 • acum 2 ani
 • acum 3 ani

  E posibil să greşească şefa ICCJ?

  În cazul faptelor ce privesc siguranţa naţională, România are din 2004 un cadru legal prin care judecătorii pot să dispună interceptările. Cristina Tarcea, preşedinta ICCJ, spune că „cel mai probabil” instituţia pe care o conduce a încheiat în 2009 un protocol secret cu SRI tocmai pentru că n-ar fi existat acest cadru legal. E posibil ca ea să greşească? Cel mai probabil da!

 • acum 3 ani

  Parlamentul lucrează în secret la modernizarea serviciilor secrete

  Recurgerea la o procedură secretă, nepublică, de dezbatere pentru modificarea legilor securităţii naţionale nu face decât să alimenteze suspiciunea că scopul acestor modificări nu este modernizarea legilor şi a activităţii serviciilor de informaţii, ci acapararea controlului total asupra serviciilor de informaţii, ca parte a unei lupte subterane dintre tabere politice ireconciliabile.

Vezi mai multe
Modifică Setările