Superliga europeană ar fi o catastrofă pentru România: „Ne nenorocesc!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali are mari dubii că Superliga europeană va porni la drum
Gigi Becali are mari dubii că Superliga europeană va porni la drum

Competiţia care, deocamdată, are 12 cluburi fondatoare va fi una exclusivistă, care va adânci prăpastia existentă între bogaţii continentului şi restul lumii.

Europa fotbalistică „tremură“ în faţa proiectului lansat, în mod oficial, de 12 grupări care vor să „evadeze“ de sub controlul UEFA. 

Scopul e înfiinţarea unei competiţii prin care granzii Europei să aibă încasări şi mai mari comparativ cu cele venite prin intermediul Ligii Campionilor.

Chiar dacă lumea fotbalului a fost zguduită de evenimentele din ultimele ore, patronul FCSB-ului nu-şi face griji şi crede că UEFA va reuşi să împiedice proiectul Superligii europene. Totuşi, într-o intervenţie la ProX, Gigi Becali a avertizat că un asemenea proiect, dacă s-ar concretiza, ar distruge ţări precum România, care, după cum „Adevărul“ a scris aici, nu vor prinde un loc la masa bogaţilor.

Ce a spus Gigi Becali?

*Dacă le scot din competiţiile interne şi internaţionale (n.r. pe cele 12 grupări fondatoare), nu-şi mai permit ei Superliga asta. Nu-i interesează pe ei de UEFA, de FIFA, ei au miliardele, au puterea. Momentan, n-au cum să facă asta, dar dacă o fac, ne nenorocesc pe noi, cluburile mici. Toţi banii pe televiziuni se fac pe spinarea lor şi din asta trăim şi noi, astea mici.

*Dacă nu jucăm cu Real, cu Barcelona, cu Manchester, cu Milano, de unde mai încasează UEFA două miliarde pe an? Dă cineva bani de la televiziuni să o vadă pe FCSB? Sau de la reclame mai dă cineva bani? Ei nu cedează, dar nici nu pot face această Superligă. Poate vor pica la pace cu UEFA să facă altă competiţie, dar nici aşa nu va fi de acord UEFA, pentru că nu va mai fi atractiva Liga Campionilor. Dacă fac Superliga asta, o fac doar la înţelegere cu UEFA. Dar nu cred.

*Se va numi Super League, aşa era vorba atunci, când ne-au contactat şi pe noi, că atunci era vorba să facă o Superligă cu toate echipele care au câştigat o dată Cupa Campionilor Europeni şi ne-au invitat şi pe noi atunci, în urmă cu 15 ani, cam aşa.. 

*Dar acum nu ne-au mai chemat. Acum, întrebaţi-l pe Talpan (n.r. - Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei) dacă l-a chemat cineva să joace în Superliga asta. Îi dă în judecată Talpan pe ăştia din Superligă şi îşi face el dreptate singur.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite