Sepsi, echipa finanţată din Ungaria, joacă finala Cupei României: Patronul a explicat ce imn va cânta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sepsi

Cazul hocheiştilor de la echipa naţională a făcut ca, înaintea finalei Cupei României (joi, ora 20.30), în care se vor întâlni Sepsi Sfântu Gheorghe şi FC Voluntari, patronul covăsnenilor să primească o întrebare inedită.

Scandalul de la hochei pune formaţia covăsneană, Sepsi Sfântu Gheorghe, într-o situaţie delicată. Pentru că, după cum s-a văzut şi luni seară, această echipă a devenit ţinta unor scandări xenofobe, la Craiova.

Iar acum, patronul ei, László Diószegi, a primit o întrebare inedită din partea Orange Sport: Ce imn va cânta înaintea finalei Cupei României? 

Ce-i drept, Diószegi şi fotbaliştii de la Sepsi nu vor avea decât o singură variantă, având în vedere că, în mod tradiţional, finala cupei e precedată de intonarea imnului naţional al României. Aşa se va întâmpla şi joi seară, pe stadionul din Giuleşti, unde se vor întâlni Sepsi şi Voluntari cu trofeul pe masă.

În schimb, la meciurile celor de la Sepsi de pe teren propriu, crainicul arenei face anunţurile şi în limba maghiară. Ceea ce e de înţeles, având în vedere zona din care provine această echipă, dar şi faptul că ea a fost susţinută, inclusiv financiar, din Ungaria.

Dioszegi

Ce a spus László Diószegi?

*O să cânt şi imnul României şi o să cânt şi imnul secuilor, fiindcă noi suntem secui şi nu o să ne dezicem niciodată de ceea ce suntem.

*În finala cupei, cred că pornim cu şanse egale (n.r. – cu FC Voluntari). Eu am încredere în băieţi şi consider că putem să facem minunea. N-avem o echipă şi o situaţie financiară ca să putem să vorbim despre câştigarea campionatului. Dar despre Cupa României se poate vorbi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite