Scandal uriaş în Spania: Un nou „Caz Colţescu“ face înconjurul planetei VIDEO FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diakhaby a făcut o criză de nervi pe teren
Diakhaby a făcut o criză de nervi pe teren

La patru luni după ce partida din Liga Campionilor, PSG - Istanbul Başakşehir, a fost întreruptă din cauza limbajului folosit de brigada de arbitri din România, acum, un episod similar a oprit un meci din campionatul spaniol.

Rasismul face ravagii în sportul mondial, de ani buni, însă, în ultima perioadă, la această problemă dezgustătoare s-a mai adăugat una: reacţiile, uneori, exagerate şi nejustificate ale unor sportivi de culoare, care se consideră victima rasismului şi atunci când nu e cazul.

Aşa s-a întâmplat la meciul PSG - Istanbul Başakşehir, atunci când s-a născut un scandal care a făcut înconjurul planetei. Totul a plecat de la apelativul folosit de Sebastian Colţescu, „ăla negru“, considerat unul rasist de secundul formaţiei turce, camerunezul Pierre Webo. Ulterior, UEFA a lămurit acest caz şi a eliminat acuzele de rasism din discuţie.

Acum, la patru luni distanţă, un episod similar s-a petrecut la un meci din La Liga şi urmează să aflăm, în următoarele zile, dacă a fost sau nu vorbă de rasism aici. 

Cert e că partida dintre Valencia şi Cadiz s-a întrerupt după 30 de minute, iar „liliecii“ au părăsit terenul, în semn de protest! Potrivit presei din Spania, scandalul a fost declanşat, deoarece Juan Cala (Cadiz) l-ar fi supus pe francezul Mouctar Diakhaby unui atac rasist! 

Înainte ca cei de la Valencia să părăsească gazonul, a fost un scandal monstru pe teren, mai ales că arbitrul i-a dat „galben“ lui Diakhaby, aparent victima rasismului, însă n-a procedat la fel şi cu Juan Cala, care avea deja un „galben“ şi, dacă l-ar fi primit şi pe al doilea, ar fi fost eliminat.

Valencia

După o întrerupere de 25 de minute, meciul s-a reluat, însă fără Mouctar Diakhaby în echipa Valenciei! 

Înaintea ca jucătorii „liliecilor“ să revină pe teren, clubul Valencia a publicat un scurt comunicat pe Twitter: „Jucătorii noştri au discutat între ei şi au luat decizia de a reveni pe teren pentru a se lupta pentru culorile echipei. Ei rămân însă hotărâţi în condamnarea rasismului. Spun nu rasismului“.

VEZI CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN MECIUL CADIZ - VALENCIA

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite