Mouratoglou, concluziile colaborării cu Halep după o lună: Ce a remarcat la Simona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrick Mouratoglou, încântat că lucrează, din nou, zi de zi cu o jucătoare de top
Patrick Mouratoglou, încântat că lucrează, din nou, zi de zi cu o jucătoare de top

La data de 7 aprilie, Patrick Mouratoglou (51 de ani) şi Simona Halep (30 de ani) şi-au anunţat parteneriatul după ce antrenorul francez lucrase cu Serena Williams, începând din 2012.

Simona Halep şi-a redescoperit motivaţia şi pofta pentru tenis, de când Patrick Mouratoglou face parte din stafful ei. Constănţeanca a şi recunoscut acest lucru, în câteva rânduri, mai ales în timpul turneului de la Madrid în care a avansat până în sferturi, arătând un tenis de calitate.

Acum, pentru Halep urmează un duel cu Danielle Collins (SUA, 9 WTA) în turul II de la Roma. Înaintea acestui meci, Patrick Mouratoglou a vorbit în exclusivitate pentru Digi Sport, postul care transmite Italian Open.

Ce a spus Patrick Mouratoglou?

*Ca de obicei, când este o colaborare nouă, vrei să vezi cum decurge, dacă există o încredere reciprocă, dacă este de succes. Este bine să ne oferim puţin timp. Dar până acum totul este excelent, din punctul meu de vedere. Sunt foarte fericit alături de Simona, o admir foarte mult, este incredibilă. Ce a realizat până acum este special, a fost lider mondial, a câştigat două turnee de Grand Slam.

*Simt că este extrem de motivată să revină la cel mai înalt nivel, apoi să realizeze lucruri mai bune decât în trecut, dacă este posibil. Pentru mine, ca antrenor, este un vis să lucrez împreună cu o jucătoare care are acest istoric în circuit şi această motivaţie.

*Probabil că aveam mai multe opţiuni, dar nu mai eram pe “piaţă” de zece ani, pentru că am lucrat cu Serena Williams. M-am gândit, am luat legătura cu Simona şi m-am gândit “Mi-aş dori să lucrez mai mult cu altă jucătoare decât cu ea?”. Răspunsul a fost că n-am găsit nicio altă jucătoare. Ulterior, n-a mai fost nicio discuţie, pentru că nu voiam să mai fiu antrenor liber şi nu am crezut că voi găsi o altă jucătoare încântătoare precum Simona.

*Când era o adversară, am admirat-o foarte mult pe Simona. Era foarte greu de învins, datorită deplasării ei pe teren şi datorită constanţei în joc. Când Serena a jucat împotriva ei, ştiam că dacă nivelul de concentrare al Serenei scade foarte puţin, va avea imediat probleme. Simona a ştiut să-şi utilizeze calităţile la maximum, nu mulţi jucători pot reuşi asta. Asta spune multe despre mentalitatea ei şi despre conduita ei profesională.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite