Gata cu pandemia: Imagini incredibile de la primul meci din campionatul Chinei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
suporteri china

Revenirea suporterilor pe arenele sportive din aproape întreaga lume continuă să fie pusă sub semnul întrebării şi nu are încă o dată precisă.

Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi despre ţara unde au apărut, în urmă cu mai bine de un an de zile, primele cazuri de COVID-19. Chiar dacă cele mai multe guverne ale lumii se luptă cu multiple disfuncţionalităţi ivite după apariţia noului coronavirus, acest lucru nu pare să se mai aplice şi în cazul Chinei, stat care pare să fi găsit metoda prin care poate stăpâni răspândirea virusului. 

Astfel, conform AFP, citat de Agerpes, circa 30.000 de spectatori au asistat marţi la primul meci din noul sezon al campionatului de fotbal Chinei, dintre echipele Guangzhou FC şi Guangzhou City, încheiat 2-2.

Super Liga chineză a decis ca partidele din prima fază a campionatului, care se încheie pe 17 mai, să se joace în doar două oraşe, Guangzhou şi Suzhou, în bule biosecurizate. De asemenea, oficialii chinezi permit prezenţa fanilor în tribune doar la unele meciuri, iar cele 16 echipe participante trebuie să respecte o serie de restricţii, ele fiind, de exemplu, grupate în hoteluri departe de public.

Câştigătoarea ediţiei trecute, Jiangsu FC,  a fost exclusă din campionat deoarece nu a primit licenţa după ce patronii de la grupul Suning şi-au retras susţinerea financiară pentru club la finele lunii februarie. Jiangsu FC a devenit campioană în sezonul trecut sub conducerea antrenorului român Cosmin Olăroiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite