Europa stă pe un butoi cu pulbere: Boris Johnson şi Emmanuel Macron atacă dur Superliga de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Johnson
Boris Johnson

În plină criză sanitară, lumea sportului mondial a fost zguduită de lansarea oficială a unei competiţii care aruncă în aer planeta fotbalului.

Cum bogaţii vor să fie şi mai bogaţi, 12 formaţii de top din Europa pun la cale lansarea Superligii, după cum „Adevărul“ a scris aici.

În acest moment, nu se ştie data începerii acestei competiţii, dar, chiar şi aşa, vestea că 12 cluburi s-au pus de acord pentru lansarea ei, urmând să coopteze şi alte trei grupări printre cele fondatoare, a aruncat lumea sportului în aer!

Situaţia e atât de tensionată, încât reacţiile de condamnare a acestei competiţii au început să curgă nu doar din zona sportului, ci şi din rândul politicienilor! Primii care au reacţionat au fost premierul Marii Britanii, Boris Johnson, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, dar şi ministrul Sporturilor din această ţară, Roxana Mărăcineanu.

Ce s-a spus despre Superliga Europeană?

*Boris Johnson: Planurile pentru o Superligă Europeană ar fi dăunătoare pentru fotbal, iar noi susţinem autorităţile fobalistice să ia măsuri. Ar lovi în inima competiţiei interne şi ar îngrijora fanii din întreaga ţară. Cluburile implicate trebuie să le răspundă fanilor şi marii comunităţi fotbalistice înainte de a mai face paşi în această privinţă.

*Emmanuel Macron: Preşedintele Republicii salută poziţia cluburilor franceze de a refuza participarea la un proiect de Superligă europeană de fotbal care ameninţă principiul solidarităţii şi meritului sportiv. Statul francez va susţine toate demersurile ligii franceze, federaţiei franceze, UEFA şi FIFA pentru a proteja integritatea competiţiilor federale, indiferent dacă sunt naţionale sau europene.

*Roxana Mărăcineanu: Un sistem fără un criteriu de acces, care aduce împreună câteva cluburi VIP reprezintă nu doar negarea meritului sportiv, ci şi un adevărat pericol pentru lumea fotbalului. Un asemenea proiect ar slăbi actual sistem, bazat pe redistribuire şi pe merit sportiv. Franţa sprijină UEFA şi restul asociaţiilor mondiale pentru a proteja fotbalul de această nebunie de marketing.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite