Doi coloşi au prefaţat meciul Halep - Serena Williams: Ce cred Boris Becker şi Justine Henin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Becker, la microfonul Eurosport. FOTO: Antoine Couvercelle
Boris Becker, la microfonul Eurosport. FOTO: Antoine Couvercelle

Eurosport, postul care transmite Australian Open, şi-a scos „artileria grea“, în materie de analişti, înaintea celui aştept meci din sferturile probei feminine (astăzi, ora 10.00).

Boris Becker: Este un meci mare între două campioane. Evident, Serena caută titlul cu numărul 24. Mi s-a părut că a făcut un meci grozav cu Sabalenka, nu mă aşteptam să câştige, ca să fiu sincer. Halep este o luptătoare, o jucătoare de contraatac, are atitudinea de a nu renunţa niciodată şi a avut o victorie grozavă cu Swiatek, în turul patru. Nu ştiu, pentru mine este un meci 50-50, orice se poate întâmpla.

Am fost foarte impresionat de Serena în acest turneu. Nu o aveam pe lista mea de favorite. Devine tot mai în vârstă, însă se mişcă mai bine ca oricând în ultimii doi ani. Poate că pentru ea presiunea nu-şi mai spune cuvântul, poate că acceptă că va veni momentul când nu va mai putea juca şi poate că, de aceea, joacă mai relaxată şi pare să se simtă mai bine.

Henin

Justine Henin (foto): Acest meci ar putea să fie ca o finală! Sigur, am mai avut un meci între Muguruza şi Osaka (n.r. - în optimi), iar acesta ar trebui să fie altul de la care mă aştept la multe. În ultimul tur, eram convinsă că va fi un meci grozav şi între Halep şi Swiatek, iar Simona a avut răbdare pentru a fi în poziţii tactice corecte. Şi-a făcut treaba bine în meciul contra lui Swiatek.

Serena este Serena. Ultimul ei meci, contra lui Sabalenka, a fost dificil, cu momente bune şi momente mai puţin bune, dar a fost acolo. A servit bine, atunci când a fost nevoie, aşa că aceste două jucătoare vor fi la nivel mare, cu siguranţă. Ultima oară când cele două au jucat, la Wimbledon, Simona a făcut un meci extraordinar, a fost într-un echilibru complet.

Cred că pentru ambele jucătoare, cheia va fi serviciul. Va fi important, iar Serena are un avantaj la acest aspect, desigur. Simona va trebui să fie la nivel mare, fizic, să joace intens şi să găsească poziţiile şi echilibrul potrivit între loviturile sale pentru a o pune pe Serena sub presiune, lovind multe mingi, schimbând direcţia şi ritmul. Ştim că Serenei îi place să se simtă confortabil. Este foarte greu să spunem cine este favorită în acest meci – experienţa Serenei în faţa Simonei este superioară, dar este suficientă experienţa? Este greu de spus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite