Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, un spectacol atipic! Sportivi din 208 ţări au luat parte la festivitate FOTO

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, un spectacol atipic! Sportivi din 208 ţări au luat parte la festivitate FOTO

FOTO EPA-EFE

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a avut loc, vineri, pe Stadionul Olimpic din capitala Japoniei, la ora locală 20:00 (14:00, în România).

Ştiri pe aceeaşi temă

 
UPDATE ora 16.35 România a fost a 199-a naţiune care a defilat, fiind precedată de Liberia şi urmată de Luxemburg. Sportivii noştri au intrat pe arenă la ora 16.28 şi au fost salutaţi din tribună de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, în prezent membru CIO.
 
Evenimentul de pe Stadionul Naţional din Tokyo a fost unul ciudat, sportivii reprezentând cele 208 naţiuni participante fiind nevoiţi să defileze şi să facă cu mâna către nişte tribune aproape goale. Festivitatea, la care au fost prezenţi împăratul Naruhito, preşedintele Emmanuel Macron şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, s-a desfăşurat fără spectatori, doar 950 de personalităţi fiind prezente pe stadion.
 
Foto Getty Images
 
Ştirea iniţială:
 
Conform tradiţiei, defilarea sportivilor din cele 208 ţări participante va fi deschisă de delegaţia Greciei, urmând a se încheia cu delegaţia Japoniei.
 
Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. România va defila la ceremonia de deschidere cu toţi sportivii care doresc să participe, mai puţin cei care intră în concurs ziua următoare.
 
În urmă cu câteva săptămâni, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Este vorba de Mădălina Bereş, medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României, şi Robert Glinţă, primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo. În urmă cu doar câteva ore însă, Mădălina Bereş a fost înlocuită cu Simona Radiş, care concurează la canotaj pentru România la JO, la dublu vâsle feminin, aşa cum Adevărul a anunţat aici,
 
Jocurile, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi declarate oficial deschise în cadrul a acestei ceremonii, în jurul orei 23:00 (17:00), de Împăratul Japoniei, Naruhito, flacăra olimpică va fi aprinsă la 23:30 (17.30) şi va arde până în ultima zi a competiţiei, pe 8 august.

FOTO EPA-EFE

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO EPA-EFE
  • FOTO EPA-EFE
  • FOTO EPA-EFE 
  • FOTO EPA-EFE 
  • FOTO EPA-EFE 
  • FOTO EPA-EFE 
  • FOTO EPA-EFE 
  • FOTO EPA-EFE 
  • FOTO EPA-EFE 
  • FOTO EPA-EFE 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările