Se strică vremea. Furtuni şi vânt puternic, până sâmbătă dimineaţa. Ce regiuni sunt vizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii au emis şi o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti, valabilă în acelaşi interval. FOTO: Shutterstock
Meteorologii au emis şi o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti, valabilă în acelaşi interval. FOTO: Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de vânt puternic care intră în vigoare în această seară. Până sâmbătă dimineaţa, vântul va sufla cu putere în majoritatea regiunilor, rafalele ajungând la munte până la 70 de kilometri la oră. Iar începând din după-amiaza zilei de vineri în Capitală şi pe arii restrânse sunt aşteptate furtuni, izolat cu căderi de grindină.

Astfel, conform ANM, de joi ora 19:00 până sâmbătă, ora 10:00, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi izolat căderi de grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe alocuri, 30...40 l/mp, îndeosebi la munte. 

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h. 

Conform ANM, astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restrânse şi în restul teritoriuluI.

Cum va fi vremea în Capitală

Meteorologii au emis şi o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti, valabilă în acelaşi interval.

Cerul va fi variabil, cu înnorări vineri (17 septembrie) spre seară şi noaptea, când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile minime vor fi de 15...17 grade, uşor mai scăzute în zona preorăşenească. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite