Numărul deceselor în România din cauza coronavirusului a ajuns la 13

Numărul deceselor în România din cauza coronavirusului a ajuns la 13

Duminică a fost înregistrat primul deces din România al unui pacient infectat cu coronavirus. Foto mediafax

Autorităţile au anunţat miercuri dimineaţă cel de-al 13-lea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie din judeţul  Caraş Severin în vârstă de 72 de ani transferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara. Update: Persoana a avut istoric de călătorie, din Spania (Madrid), şi suferea de afecţiuni preexistente (diabet, fibrilaţie atrială, cardiopatie ischemică).

Ştiri pe aceeaşi temă

„În această dimineaţă a fost înregistrat cel de-al 13 lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.
Este vorba despre o femeie din judeţul  Caras-Severin în vârstă de 72 de ani tranferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, secţia ATI, unde se afla din  data de 21/03/2020
Pacienta nu avea istoric de călătorie şi nici nu a fost identificat un contact pozitiv”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Update: Autorităţile au revenit ulterior cu o precizare cu privire la istoricul pacientului. „Persoana a avut istoric de călătorie, din Spania (Madrid), şi s-a aflat în autoizolare la domiciliu din 20 martie a.c. Suferea de afecţiuni preexistente (diabet, fibrilaţie atrială, cardiopatie ischemică)”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Reamintim că marţi seară au fost anunţate încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul deceselor la nivel naţional ajungând la 11, anunţă grupul de Comunicare Strategică. Toţi cei trei pacienţi aveau afecţiuni medicale cronice pre- existente ( boli cardiovasculare, diabet).

Marţi, numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în România a ajuns la 794 de cazuri, iar numărul total al deceselor a ajuns la 12. Potrivit autorităţilor, 16 pacienţi sunt internaţi la terapie intensivă, din care şase în stare gravă.
 
În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, până în prezent, 48 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19, cei mai mulţi, 36, fiind în Italia. De la începutul epidemiei de COVID-19 şi până la acest moment, 8 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 7 în Italia şi unul în Franţa, au decedat. Pe teritoriul României, 5.515 persoane se află în carantină instituţionalizată, şi alte 83.970 în izolare la domiciliu. Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale, dintre care 43 de medici, sunt  diagnosticate cu COVID 19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: