Gabriel Diaconu, despre prof. Băjenaru: „A stat de încăpăţânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire. Abia atunci a acceptat să meargă la Balş. Era prea târziu...“

Gabriel Diaconu, despre prof. Băjenaru: „A stat de încăpăţânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire. Abia atunci a acceptat să meargă la Balş. Era prea târziu...“

Prof.dr. Ovidiu Băjenaru, primul din stânga, a fost membru corespondent al Academiei Române

Psihiatrul Gabrie Diaconu a postat pe Facebook câteva rânduri la dispariţia prof.dr. Ovidiu Băjenaru, neurolog, membru corespondent al Academiei Române, care s-a stins din viaţă joi, la Institutul ”Matei Balş”

Ştiri pe aceeaşi temă

Redăm mai jos întreaga postare: 
 
 
“A stat de încăpăţânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire. Abia atunci a acceptat sa meargă la Balş. Era prea târziu...”
Aceasta este povestea morţii profesorului meu de neurologie, doctorul Ovidiu Băjenaru. Titlurile academice sunt redundante. Pentru mine rămâne “domnul profesor”
Rămâne domnul profesor care mi-a deschis ochii în tot ce presupune arta de-a povesti, nu doar descrie, creierul, nervii ori organele de simţ.
Acel om care a îndrăznit să-mi dea o şansă, când eram doar un ţânc, să merg şi eu la cursul de tulburări ale Mişcării ţinut de profesorul Tolosa,
Omul care, când l-am rugat, mi-a scris o scrisoare de recomandare ca sa pot pleca din ţară la studii,
Acelaşi om care, când m-am întors rezident în clinica lui, m-a tratat drept şi egal, şi am putut avea opinii divergente dar totuşi echilibrati unul şi celălalt în ce înseamnă argumentaţie medicală,
Un munte de cunoaştere a fost Ovidiu Băjenaru, şi puţini vor mai fi vreodată ca el,
Iar cât priveşte faptul că a luat infecţia cu coronavirus, 
Respectiv că a dezvoltat complicaţii, şi corpul lui nu le-a putut surmonta,
Nu are nimic de a face cu ce am pierdut noi, poporul român, astăzi. Un MEDIC.
Cât priveşte eu...
Mi-a mai plecat un mentor, printre puţinii avuţi în ţara asta.
 
Prof.dr. Ovidiu Băjenaru a murit joi, după două săptămâni de internare la ”Matei Balş”. Profesorul avea 63 de ani, afecţiuni cardiovasculare importante şi era infectat cu SARS-CoV-2. 
 
Prof.dr. Ovidiu Băjenaru a fost unul dintre cei mai se seamă reprezentanţi ai neurologiei româneşti, creator de şcoală şi mentor pentru generaţii întregi de studenţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările