ALERTĂ METEO: Cod galben de ninsoare şi vânt în sudul ţării. Care sunt judeţele afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna se va instala pe deplin în susul ţării începând de duminică seară. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsoare şi vânt puternic, valabilă pentru Oltenia şi Muntenia. Capitala va fi de asemenea afectată.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie,  în intervalul 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 14:00 va fi instaurat un cod galben care vizează ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului.

xx

Astfel, în cursul nopţii de duminică spre luni (10/11 ianuarie), însudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în Munţii Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură vor predomina ninsorile, moderate şi însemnate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăşi local 10...20 cm şi izolat 30...40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h în regiunile sudice şi de 60...70 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

Totodată, meteorologii au emis o informare de vreme rea la nivel naţional, în intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 – 13 ianuarie, ora 10:00, privind precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ şi polei.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantităţi, local de peste 15...30 l/mp.

Temporar va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan şi Dobrogea vor fi şi intervale cu lapoviţă şi ploaie şi se va forma polei.

În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local şi temporar va mai ninge.

Citeşte şi:

Vremea în Bucureşti: Cât ninge şi cât de frig va fi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite