Oficial. Florin Cîţu l-a revocat pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. Cine va asigura interimatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis documentele de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. „Interimatul funcţiei va fi asigurat de Dan Barna, până la numirea unui nou ministru”, a mai anunţat Cîţu.

UDPATE Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul Sănătăţii”, a transmis Administraţia Prezidenţială. 

UPDATE Potrivit surselor „Adevărul”, premierul Florin Cîţu ar fi discutat de dimineaţă cu preşedintele Klaus Iohannis pentru revocarea lui Vlad Voiculescu, iar şeful Statului şi-ar fi dat acordul.

UPDATE „Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii. Totodată, am decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunţat Cîţu, în urmă cu câteva momente.

Întrebat dacă revocarea lui Vlad Voiculescu înseamnă ieşirea USR de la guvernare, liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu a declarat că „orice varianta este pe masă. Sunt colegi care susţin şi această variantă. Va fi o discuţie în Birourile Naţionale Reunite. Vedem cum facem în continuare”, a afirmat acesta. 

„Putem spune că e o criză politică. E o surpriza ca a fost demis fără o discuţie în coaliţie. Trăim nişte momente de criză. Vom decide dacă mergem în continuare în această coaliţie. Nu cred ca acel ordin ar fi inclinat balanţa. Mi se pare doar un pretext”, a mai adăugat Moşteanu. 

Ştirea iniţială:

Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit miercuri cu vicepremierul Dan Barna alături de care a discutat despre eventuale demiteri din Guvern. Nemulţumirea premierului este legată de faptul că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătăţii, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităţilor şi că acesta din urmă nu a fost informat în privinţa acestei decizii.

Potrivit unor surse guvernamentale şi din PNL, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, cel care a promovat-o pe Moldovan în această funcţie, s-ar opune demiterii secretarului de stat. În consecinţă, Vlad Voiculescu ar fi revocat şi el din funcţie, mai spun sursele citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite