Primele voturi pentru prezidenţiale. Plicurile cu opţiunile românilor din diaspora au ajuns la poştă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii români au votat deja pentru alegerile prezidenţiale. Este vorba de mai mulţi români din străinătate care au ales să voteze prin corespondenţă, plicurile acestora fiind deja la poştă.

„Am aplicat online, simplu. La început am avut ceva probleme la înregistrare, dar am revenit şi am reuşit. Am primit în poştă după vreo, ştiu eu, 10 zile, două săptămâni, cele 4 plicuri pentru noi doi, pentru mine şi pentru soţia mea, le-am completat şi le-am pus la poştă”, a declarat Ciprian Bejan, un român stabilit în Marea Britanie, citat de Digi24.

Pentru românii din diaspora, varianta votului prin corespondenţă îi scuteşte de orele petrecute la cozi, aşa cum s-a întâmplat la ultimele scrutine electorale. Plicurile cu votul trebuie expediate astfel încât să ajungă la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, după caz, până la data de 7 noiembrie 2019 pentru turul 1 şi până la data de 21 noiembrie 2019 pentru turul 2.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente (AEP), un număr de 41.003 români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă şi alţi 38.944 de români s-au înscris pentru a vota la o secţie din străinătate.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale este programat în 10 noiembrie, iar românii din străinătate au la dispoziţie datele de 8, 9 şi 10 noiembrie pentru a vota. Similar, pentru turul al doilea, programat să se desfăşoare în 24 noiembrie, datele de vot pentru diaspora sunt 22,23 şi 24 noiembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite