Orban: Orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării. Această majoritate a unor judecători puşi de PSD nu a judecat după Constituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Privind
decizia CCR asupra revocării, Orban a declarat că „orice decizie pe care o ia
CCR trebuie privită sub semnul întrebării”
Privind decizia CCR asupra revocării, Orban a declarat că „orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării”

Ludovic Orban a declarat privind aşteptarea deciziei CCR asupra revocării Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului că „orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării”, la CCR existând o „majoritate PSD”.

Întrebat ce se va întâmpla dacă se va dovedi că este neconstituţională revocarea Renatei Weber, Ludovic Orban a răspuns că „orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării”.

„Readuc aminte că la CCR, preşedinte este în continuare omul pus de PSD şi anume Valer Dorneanu şi că la CCR există o majoritate PSD, ca atare orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării, pentru că e clar că în multe situaţii, această majoritate a unor judecători puşi de PSD nu a judecat după Consituţie, lucru de altfel demonstrate  prin decizii ale Consiliului CJUE, prin decizii luate la nivel European sau international”, a mai declarat Orban.  

Ludovic Orban a mai criticat în trecut Curtea Constituţională şi a declarat că unii judecători sunt „politruci” care răspund la comenzi politice, nu jurişti competenţi. Declaraţiile au venit atunci după ce CCR a publicat motivarea deciziei prin care recunoaşte constituţionalitate legii care îi permite Parlamentului, nu Executivului, să stabilească data alegerilor legislativ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite