Orban: Orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării. Această majoritate a unor judecători puşi de PSD nu a judecat după Constituţie

Orban: Orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării. Această majoritate a unor judecători puşi de PSD nu a judecat după Constituţie

Privind decizia CCR asupra revocării, Orban a declarat că „orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării”

Ludovic Orban a declarat privind aşteptarea deciziei CCR asupra revocării Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului că „orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării”, la CCR existând o „majoritate PSD”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat ce se va întâmpla dacă se va dovedi că este neconstituţională revocarea Renatei Weber, Ludovic Orban a răspuns că „orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării”.

„Readuc aminte că la CCR, preşedinte este în continuare omul pus de PSD şi anume Valer Dorneanu şi că la CCR există o majoritate PSD, ca atare orice decizie pe care o ia CCR trebuie privită sub semnul întrebării, pentru că e clar că în multe situaţii, această majoritate a unor judecători puşi de PSD nu a judecat după Consituţie, lucru de altfel demonstrate  prin decizii ale Consiliului CJUE, prin decizii luate la nivel European sau international”, a mai declarat Orban.  

Ludovic Orban a mai criticat în trecut Curtea Constituţională şi a declarat că unii judecători sunt „politruci” care răspund la comenzi politice, nu jurişti competenţi. Declaraţiile au venit atunci după ce CCR a publicat motivarea deciziei prin care recunoaşte constituţionalitate legii care îi permite Parlamentului, nu Executivului, să stabilească data alegerilor legislativ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările