Ministerul Sănătăţii, o nouă gafă după ce a făcut publice date cu caracter personal în Monitorul Oficial. Cîţu: „E o nebunie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
citu

Ministerul Sănătăţii a publicat din greşeală în Monitorul Oficial o listă cu 500 de medici cu tot cu numerele lor de telefon. Ministerul urmează să retragă ordinul şi să-l trimită fără anexa în care apare lista cu medici.

Este vorba despre un ordin publicat în Monitorul Oficial pe 13 aprilie, în care este actualizată lista experţilor medicali. Sunt implicaţi peste 500 de medici care fac parte din comisiile de malpraxis de la Colegiul Medicilor, atât la nivel central, cât şi la nivel judeţean, informează Digi24.

Printre datele care au fost făcute publice sunt numere de telefon şi instituţiile în care îşi desfăşoară activitatea.

Florin Cîţu: „Este o nebunie”

Premierul Florin Cîţu, care în prezent deţine interimatul în Sănătate, a transmis că toate documentele emise în ultima perioadă vor fi verificate. 

„Ne vom uita la toate documentele care au fost emise în ultima perioadă, pentru că deja avem două documente, sau trei, unele dintre ele date în afara cadrului legislativ. Înţeleg că avem o problemă cu documente publicate în Monitorul Oficial cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie... Trebuie să vedem ce s-a întâmplat timp de 4 luni de zile cu aceste documente”, a declarat Florin Cîţu.

La trei zile după ce ordinul a fost publicat, Ministerul Sănătăţii a fost notificat cu privire la încălcarea securităţii datelor cu caracter personal. Ulterior a fost declanşată şi o anchetă internă la nivelul ministerului, pentru a vedea cum s-a ajuns aici.

O explicaţie pentru această situaţie ar fi aceea că lista cuprindea totalitatea datelor comunicate din partea organizaţiilor profesionale. Concret, Colegiul medicilor a trimis datele exact sub această formă, iar Ministerul Sănătăţii nu a făcut nicio modificare.

Ministerul încearcă să retragă anexa cu numerele de telefon, iar ordinul să fie actualizat fără aceste informaţii.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite