Lovitură pentru Guvern şi Iohannis. Avocatul Poporului atacă la CCR Legea carantinării şi izolării. Replica lui Ludovic Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban FOTO  FOTO Inquam Photos / George Călin
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban FOTO  FOTO Inquam Photos / George Călin

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională prevederile articolului 8 din legea privin carantina, referitor la „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”. Premierul Ludovic Orban a afirmat că Avocatul Poporului recidivează şi atacă ”legi fundamentale”. „Mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României” a transmis Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Avocatul Poporului a depus, vineri, la CCR o sesizare de neconstituţionalitate care vizează articolul 8, alineatele 3- 9 din legea privind carantina, referitor la ”izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”. 

Avocatul Poporului invocă exact unul din argumentele CCR, adică faptul că internarea în spaţiile special amenajate de stat trebuie să fie văzută şi menţionată ca ultimă măsură în ceea ce priveşte tratarea persoanelor infectate cu Covid 19. 

Un alt argument se referă la accesul liber la Justiţie pe care autorităţile trebuie să îl asigure şi despre care Avocatul Poporului susţine că nu ar avea loc.

”După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare a pacienţilor diagosticaţi pozitivi (...), după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice a avut lipsa unui cadru legislativ, Avocatul Poporului recidivează şi atacă şi o lege care a fost adoptată de Parlament, în urma deciziei CCR. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care personal nu o înţeleg. Persistenţa de a ataca legile fundamentale care permit Guvernului şi autortăţilor sanitare să se lupte împotriva epidemiei, mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”, a afirmat Ludovc Orban, la începutrul şedinţei de Guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite