Kelemen Hunor: Dacian Cioloş trebuie să-şi arate capacitatea de a coagula o majoritate. În funcţie de discuţii, decidem dacă mergem mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos

Kelemen Hunor a declarat, într-un interviu la Digi FM, că Dacian Cioloş trebuie să-şi arate capacitatea de a coagula o majoritate, iar în funcţie de acest fapt UDMR decide dacă sprijină sau nu noul Executiv.

„În funcţie de discuţii putem să mergem mai departe sau să spunem că asta a fost o discuţie, nu se poate reface coaliţia. Trebuie să vedem capacitatea lui Dacian Cioloş de a forma o majoritate, o coaliţie. Omul politic, într-o astfel de situaţie, dă dovadă de calităţile de om politic şi în momentul în care are capacitatea de a coagula o majoritate”, a declarat Kelemen Hunor. 

Liderul UDMR a precizat că Dacian Cioloş a reuşit acest lucru la votul pe moţiunea de cenzură cu PSD şi AUR, însă trebuie să demonstreze că poate şi când trebuie să construiască. „Nu îmi dau seama în acest moment. Nu sunt foarte optimist, recunosc. Eu am văzut că a reuşit să coaguleze o majoritate acum câteva săptămâni. Totuşi, a fost o majoritate de 281 de voturi. A fost un talent, o capacitate, o ambiţie prin care a reuşit să demonstreze că se poate forma o majoritate”, a completat Kelemen Hunor. 

Preşedintele Uniunii a vorbit şi de problemele stringente. „Plafonarea preţurilor o putem face în Parlament, probabil că o putem face săptămâna următoare. Discuţiile sunt deja în derulare cu parlamentarii şi există o soluţie de a plafona preţurile prin lege. Deci acest lucru se poate rezolva. La pandemie are Guvernul, indiferent ce Guvern, pârghiile necesare de a interveni permanent, în fiecare zi, în fiecare moment. Pentru buget nu există posibilitatea guvernului interimar. Totuşi, nu poţi să treci în anul viitor fără buget”, a conchis Kelemen Hunor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite