Dezacord în Coaliţie privind salariul minim. Cristina Prună o contrazice pe Raluca Turcan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Pruna FOTO Facebook
Cristina Pruna FOTO Facebook

Vicepreşedinta Camerei Deputaţilor, Cristina Prună, critică ideea de creştere a salariului minim susţinută de ministrul Muncii Raluca Turcan, spunând că este „praf în ochi” şi arată că o bună parte din bani merg înapoi la stat, amintind de eliminarea impozitării salariului minim, despre care atrage atenţia că este scris şi în programul de guvernare al Coaliţei din care fac parte USRPLUS şi PNL.

„Haideţi să vă spun ce înseamnă de fapt cresterea salariului minim vehiculată de ministrul muncii.

La o creştere de 100 lei:

- 41,5 lei vor intra în conturile statului

- 58,5 lei vor intra în contul angajatui.

Adică, praf în ochi”, a transmis Cristina Prună pe Facebook. 

Ea susţine că prin creşterea salariului minim se pune de fapt presiune pe mediul de afaceri, „Nu mai vorbesc de presiunea pe mediul de afaceri, care are, nu are bani, trebuie să îi dea pentru că aşa spune statul prin lege. Da, oamenii trebuie să aibă un nivel de trai mai bun aici, în România”, a mai transmis Cristina Prună. 

Vicepreşedinta Camerei Deputaţilor argumentează că „ceea ce contează de fapt este netul care intră în buzunarul lor. Soluţia e ca statul să nu mai ia taxele şi să le lase în contul angajatului. Adică zero taxe pe nivelul salariului minim - 2300 lei. Scrie şi la pagina 6 din programul de guvernare al coaliţiei”.

Raluca Turcan susţine că salariul minim pe economie în România este mic şi trebuie să crească, dar într-un mod predictibil, care să nu provoace concedieri. "Eu o să vă spun câteva principii, ca să fie lucrurile foarte clare. Unu: cred că salariul minim trebuie să crească şi cred că este mic în România", a spus Turcan.

Ea a fost întreruptă de jurnalişti, care au întrebat-o cât este salariul minim, întrebare la care, marţi, ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, nu a ştiut să răspundă. "Vă daţi seama că îl cunosc şi am negociat creşterea salariului minim brut la 2.300 de lei. Putem fi un pic serioşi, vă rog, am nişte lucruri de spus. Vreau să clarific punctul de vedere cu salariul minim", a răspuns Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite