Condamnat pentru delapidare, Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, mai are o singură şansă să iasă din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Drăghici are de executat cinci ani de închisoare FOTO: arhiva Adevărul
Mircea Drăghici are de executat cinci ani de închisoare FOTO: arhiva Adevărul

Condamnat definitiv acum cinci luni şi jumătate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare, Mircea Drăghici, fost deputat şi trezorier al PSD, a apelat la ultimele căi extraordinare de atac, în speranţa că va fi eliberat. Una dintre căi a fost deja respinsă definitiv.

În această toamnă, Mircea Drăghici a făcut recurs în casaţie şi contestaţie în anulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La finalul lunii noiembrie, judecătorii i-au respins definitiv contestaţia în anulare pe care a formulat-o.

Joi 16 decembrie a.c., magistraţii Înaltei Curţi trebuia să dea pronunţarea privind  recursul în casaţie formulat de către fostul deputat PSD. Numai că magistraţii au decis să amâne pronunţarea pentru 18 ianuarie 2022. Dacă şi peste o lună această ultimă cale de atac va fi respinsă, Mircea Drăghici va executa în totalitate pedeapsa de cinci ani de închisoare.

Pe 1 iulie a.c., Mircea Drăghici a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte la cinci ani de închisoare cu executare pentru delapidare şi folosirea subvenţiilor primite de către PSD în alte scopuri.

Judecătorii au respins apelurile formate de DNA şi Mircea Drăghici la sentinţa din 15 octombrie 2020 pronunţată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizia fiind definitivă, astfel că Mircea Drăghici va sta cinci ani în închisoare.

Mircea Drăghici, unul dintre cei mai influenţi oameni din anturajul lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în iulie 2019 pentru că a utilizat subvenţiile primite de PSD din bani publici pentru a îşi cumpăra o vilă.

Judecătorii au decis şi confiscarea sumei de 19.000 de euro din conturile lui Mircea Drăghici. Fostul deputat şi-a dat demisia din PSD în februarie 2020.

Pe 25 iulie 2019, Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare.

Conform rechizitoriului întocmit de către DNA, între 15 februarie 2018 şi 11 iunie 2018, Mircea Drăghici a folosit suma de 380.000 de euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a îşi achiziţiona o vilă în cartierul Pipera din oraşul Voluntari.

Cu aceşti bani, Drăghici a acoperit parţial, în proporţie de peste două treimi, valoarea vilei. Plata din subvenţii a sumei respective a fost ascunsă prin încheierea unui contract de închiriere din care reieşea că banii respectivi ar fi plătiţi de partid drept chirie, iar nu pentru beneficiul lui Mircea Drăghici.

Fost pilot de curse şi subprefect de Argeş, Mircea Drăghici a fost deputat PSD de Argeş timp de 12 ani, între anii 2008-2020.

Vă mai recomandăm şi:

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare

Fostul trezorier al PSD, acuzat de DNA că a delapidat banii partidului, şi-a dat demisia din PSD, nu şi din Parlament

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite