Ciolacu, mesaj la 18 ani de la aderarea României la NATO: Am devenit parteneri într-o arhitectură de care depinde viitorul paşnic al democraţiei europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu FOTO Facebook Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe Facebook, cu ocazia aniversării a 18 ani de la aderarea României la NATO, arătând importanţa apartenenţei ţării noastre la „o arhitectură politică şi de securitate de care depinde în mare măsură viitorul paşnic al democraţiei europene”.

„Acum 18 ani, efortul susţinut al unei guvernări PSD aducea României aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, cea mai importantă garanţie de securitate din istoria modernă a ţării. Astăzi, când războiul se află, din păcate, aproape de graniţa noastră de est, înţelegem mai bine importanţa strategică a acelui moment şi realizăm concret cât de mult ne ajută să trăim şi să ne simţim în siguranţă”, a scris liderul PSD pe Facebook. 

Social-democratul a mai completat că „NATO este acum garantul securităţii cetăţenilor români – atât al celor din ţară, cât şi al românilor aflaţi în străinătate, majoritatea trăind în Europa”, motiv pentru care liderul social-democraţilor arată că partidul este mândru că „PSD a oferit României şansa de a face parte dintr-o Alianţă”, despre care spune că funcţionează pe principiul „toţi pentru unul şi unul pentru toţi”. 

„Salutăm din nou decizia liderilor Alianţei de a înfiinţa în România un Grup de luptă, condus de Franţa, ce va funcţiona în ţara noastră atâta timp cât va fi nevoie. Salutăm şi hotărârea preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, de a suplimenta trupele americane în Europa de Est, inclusiv în România. Sunt exemple clare că, în aceste momente complicate, nu suntem singuri. Sunt dovezi certe că am devenit parteneri importanţi într-o arhitectură politică şi de securitate de care depinde în mare măsură viitorul paşnic al democraţiei europene”, a conchis Marcel Ciolacu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite