Ciolacu, despre renegocierea PNRR la capitolul pensii: Domnul comisar Schmit ne susţine. A spus că este total incorect ce s-a trecut

Ciolacu, despre renegocierea PNRR la capitolul pensii: Domnul comisar Schmit ne susţine. A spus că este total incorect ce s-a trecut

Kelemen Hunor Marcel Ciolacu Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu anunţă că PSD are sprijinul comisarului european pentru muncă, Nicolas Schmit, în renegocierea PNNR, pentru eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat dacă poate fi renegociat PNRR, liderul PSD a răspuns: „Categoric. Am avut o discuţie cu comisarul Schmit. A detaliat discuţiile avute cu domnul ministru Budăi. Domnul comisar ne susţine în acest demers. A spus chiar că este total incorect ce s-a trecut în PNRR, lucru pe care noi l-am spus de la început”. 

„Domnul comisar a spus foarte clar că este exclus să condamni o ţară să aibă un plafon la pensii pe următorii 50 de ani. Lucru pe care noi l-am spus din prima zi în care a fost făcut acest PNRR de guvernarea de dreapta”, a mai completat Ciolacu. 

PSD vrea renegocierea PNRR la capitolul pensii, ministrul Muncii, Marius Budăi, argumentând că plafonul de 9,4% din PIB, agreat de Comisia Europeană pentru cheltuielile cu plata pensiilor, în cadrul PNRR, „condamnă” vârstnicii la sărăcie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările