Cât vor câştiga administratorii speciali ai companiilor municipale Consolidări SA şi Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA, aflate în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. FOTO: Inquam Photos
Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. FOTO: Inquam Photos

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, în şedinţa ordinară de luni, indemnizaţiile lunare ale administratorilor speciali de la Companiile Municipale Consolidări SA şi Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA. Cele două companii se află în insolvenţă.

La proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipiului Bucureşti de luni s-a adăugat şi stabilirea indemnizaţiilor lunare pe care le vor primi administratorii speciali de la cele două Companii Municipale aflate în insolvenţă. 

Leafă mai mare decât a unui secretar de stat

Din banii Primăriei Generale, administratorul special al Companiei Municipale Consolidări SA va primi lunar 13.000 de lei plus TVA. Proiectul a fost adoptat cu 30 de voturi „pentru”, 4 „împotriva” şi 18 abţineri.

 De asemenea, tot din bugetul Municipalităţii vor merge lunar 17.600 de lei către administratorul special al Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA, bani care reprezintă remuneraţia lunară brută a acestuia, adică mai mult decât câştigă un secretar de stat. Proiectul a fost votat cu 30 de voturi „pentru”, 4 „impotriva” şi 15 abţineri. 

Potrivit referatelor acestor proiecte, cele două companii municipale au intrat în insolvenţă din data de 7 iulie, printr-o decizie pronunţată de Tribunalul Bucureşti. După deschiderea procedurii de insolvenţă, administratorul special este unicul reprezentant al acţionarilor, participând la procedură pe seama acestora şi se ocupă cu administrarea şi reorganizarea companiei respective. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite