Barometru. Iohannis, distanţă uriaşă faţă de următorii candidaţi la prezidenţiale. Cât de strânsă e lupta pentru locul doi

Barometru. Iohannis, distanţă uriaşă faţă de următorii candidaţi la prezidenţiale. Cât de strânsă e lupta pentru locul doi

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unui sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, Klaus Iohannis se află la o distanţă considerabilă de următorii candidaţi la prezidenţiale, cu puţin peste 45 de procente. Lupta pentru locul doi este dusă între Viorica Dăncilă (PSD), Dan Barna (USR-PLUS) şi Mircea Diaconu (ALDE şi ProRomânia)

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform datelor sondajului publicat de Europa FM, Klaus Iohannis are 45,3%, fiind urmat, la mare distanţă, de Mircea Diaconu, care ar avea 16,6% din voturi.
 
Confruntarea principală este dată pentru a doua poziţie, Diaconu luptându-se cu Dan Barna (14,2%) şi Viorica Dăncilă (12,4%). Comparat cu ultimul sondaj din luna august, Barna a scăzut în sondaj, în timp ce preşedintele PSD a crescut cu 4 procente.
 
Theodor Paleologu care candidează din partea PMP ar aduna 7,7%. Acesta este luat în calcul pentru primara oară de barometru.
 
FOTO Europa FM
Totuşi, un studiu al Socio Data arată că intenţia de vot pentru Klaus Iohannis e în scădere cu peste cinci procente, cu aproape o lună înainte de prezidenţiale, în timp ce principalul contracandidat al şefului statului este premierul Viorica Dăncilă.
 
Potrivit datelor, Klaus Iohannis ar fi votat de 40% dintre respondenţi, cu 6% mai puţin ca în precedenta cercetare. Pe locul al doilea vine Viorica Dăncilă, cu o intenţie de vot de 19%, cu 2% mai mult faţă de cercetarea precedentă a Socio Data, din intervalul 2-6 septembrie.
 
Locul al treilea nu e ocupat, suprinzător, de Dan Barna, ci de Mircea Diaconu (16%), în timp ce liderul USR are o intenţie de vot de 15%, în creştere faţă de cercetarea anterioară. Theodor Paleologu, candidatul PMP, este a cincea opţiune de vot pentru respondenţi, intenţia de susţinere a acestuia fiind de 5%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările