Trei bărbaţi au fost puşi sub control judiar pentru punerea în circulaţie de bancnote false. Doi dintre ei au fost prinşi pe Aeroportul Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Trei bărbaţi de 21, 22 şi 31 de ani, sunt cercetaţi penal sub control judiciar pentru punerea în circulaţie de valori falsificate, după ce ar fi achiziţionat mai multe bunuri cu bancnote susceptibile a fi contrafăcute. Doi dintre bărbaţii bănuiţi de comiterea infracţiunilor au fost prinşi pe Aeroportul Otopeni în timp ce încercau să părăsească ţara.

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au documentat activitatea infracţională a trei bărbaţi de 21, 22 şi 31 de ani, bănuiţi de punerea în circulaţie de valori falsificate, înşelăciune, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, deţinerea fără drept de obiecte pirotehnice, furt calificat şi folosirea de echipamente clandestine în vederea racordării la reţeaua electrică”, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române. 

Potrivit sursei citate, din cercetările făcute a reieşit faptul că cei trei, ca urmare a unor anunţuri şi discuţii efectuate în mediul online, ar fi achiziţionat, din judeţele Dâmboviţa şi Prahova, două telefoane mobile şi un autoturism, contravaloarea bunurilor, de 1.300 de euro, fiind achitată cu bancnote de 100 şi 200 de euro susceptibile a fi contrafăcute. 

Astfel că pentru documentarea activităţii infracţionale, în dimineaţa de 20 februarie, poliţiştii au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în localităţile Butimanu, Chiajna şi Bucureşti, unde au descoperit şi ridicat 4 telefoane mobile, un laptop, 4 cartuşe nepercutate, 12 cutii cu articole pirotehnice, un ham cu toc pistol şi două staţii de emise-recepţie. 

Doi dintre bărbaţi au încercat să fugă

Conform Poliţiei, structura de combatere a criminalităţii organizate din Dâmboviţa împreună cu poliţiştii de frontieră i-au prins pe aeroportul Otopeni, pe doi dintre bărbaţii bănuiţi de comiterea infracţiunilor, în momentul în care aceştia încercau să părăsească ţara. 

Astfel că au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, iar, ca urmare a activităţilor de cercetare penală, în cursul nopţii de 20 spre 21 februarie, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. 

Ulterior, cei în cauză au fost prezentaţi Judecătoriei Târgovişte, instanţa dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. 

Conform sursei citate, în cauză, cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi jandarmi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite