Scheletul lui King Kong, adjudecat

Scheletul lui King Kong, adjudecat

El a fost utilizat pentru a filma scena finală a lungmetrajului în alb şi negru

Armătura metalică a lui King Kong, care a servit în cursul turnării scenei finale a celebrului film eponim în anul 1933, a fost vândută marţi, la Londra, pentru peste 134.000 de euro, a anunţat casa de licitaţii Christie's, potrivit AFP.

Acest schelet din metal - înalt de 56 cm, articulat şi echipat cu globi oculari - fusese acoperit cu bumbac şi cauciuc pentru a forma musculatura uriaşei maimuţe, totul învelit într-o piele din latex, iar apoi în blană de iepure.

El a fost utilizat pentru a filma scena finală a lungmetrajului în alb şi negru, în care King Kong se caţără pe acoperişul Empire State Building din New York, unde este atacat de o puzderie de avioane.

Obiectul a fost adjudecat de un licitator anonim care l-a obţinut pentru suma de 134.224 euro, inclusiv prima de cumpărare.

"Această armătură a lui King Kong a fost esenţială în turnarea uneia din scenele cele mai cunoscute în istoria filmului şi este o relicvă excepţională în memoria cinematografiei", a subliniat Neil Roberts, responsabil al departamentului Amintiri populare la Christie's, care s-a bucurat astfel de publicitatea făcută vânzării şi, inclusiv, casei Christie's, notează Agerpres

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările