Primarul Vitali Kliciko anunţă că au loc bătălii „uriaşe” în nordul şi în estul Kievului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitali Kliciko FOTO EPA-EFE
Vitali Kliciko FOTO EPA-EFE

„Riscul de a muri (la Kiev) este destul de mare şi de aceea sfatul meu pentru oricine vrea să se întoarcă este: vă rog, aşteptaţi mai mult timp”, a spus primarul Kievului, Vitali Kliciko, avertizându-i pe locuitorii care au fugit din capitala Ucrainei după invazia Rusiei.

Tot vineri, ministerul ucrainean al Afacerilor Interne le-a cerut locuitorilor din regiunea Kiev să nu se grăbească să se întoarcă acasă în localităţile eliberate de ruşi în urma contraofensivelor forţelor armate ucrainene.

Rusia a anunţat marţi că îşi reduce „drastic” activităţile militare din zonele Kiev şi Cernihiv (Ceringău), anunţ primit cu scepticism de oficialii ucraineni şi de serviciile de informaţie occidentale.

Statul Major al forţelor armate ucrainene a afirmat însă vineri că se aşteaptă ca armata rusă să îşi îndrepte atacurile asupra Donbasului şi sudului ţării.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, avertizase deja că Rusia are în vedere organizarea unui pseudo-referendum în regiunea Herson din sud, pentru formarea unei „republici populare” similare celor din Donbas, în est.

În ultimele săptămâni forţele armate ucrainene au reuşit să îi împingă înapoi pe ruşi în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv în zonele Kievului şi Cernihivului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite