Elicopterele americane de luptă vor umple cerul la Mihail Kogălniceanu. Zeci de aparate Black Hawk fac manevre în zonă până pe 3 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO U.S. Army/ Pvt. Nick Vidro
FOTO U.S. Army/ Pvt. Nick Vidro

Până pe 3 martie, locuitorii judeţului Constanţa, mai ales cei din zona Bazei Mihail Kogălniceanu, vor avea ocazia să vadă în zbor zeci de elicoptere americane de luptă Black Hawk ale US Army detaşate în Europa.

Cele aproximativ 30 de elicoptere Black Hawk urmează să decoleze de la Alexandroupoli, din Grecia, către bazele de antrenament din România. „În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei «Mihail Kogălniceanu» să vadă o formaţie amplă de elicoptere în zbor. Zborurile sunt planificate între orele 8:00 şi 18:00. Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului”, a transmis Comandamentul militar american pentru Europa şi Africa

Aparatele de luptă Black Hawk aparţin Brigăzii 1 Aviaţie de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detaşate în Europa pentru o rotaţie de 9 luni, în sprijinul operaţiunii „Atlantic Resolve”.

Începând cu luna aprilie 2014, după invadarea Crimeei de către Rusia, Forţele Terestre ale SUA din Europa şi din Africa au coordonat eforturile terestre din cadrul operaţiunii "Atlantic Resolve" a Departamentului Apărării, prin dislocarea unităţilor din Statele Unite în misiuni de rotaţie de nouă luni în Europa. Dislocarea forţelor pregătite pentru luptă, credibile, ale Statelor Unite în Europa, în sprijinul operaţiunii "Atlantic Resolve" reprezintă o dovadă clară a angajamentului puternic, neclintit, al Statelor Unite faţă de NATO şi de Europa. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite