Cum este doborât un elicopter rusesc de către forţele ucrainene cu ajutorul lansatoarelor portabile de rachete

Cum este doborât un elicopter rusesc de către forţele ucrainene cu ajutorul lansatoarelor portabile de rachete

O aeronavă de atac Mi-28N al Forţelor Aeriene Ruse a fost doborâtă astăzi deasupra Oblastului în Luhansk cu ajutorul lansatoarelor portabile de rachete, cel mai probabil Stinger. Se pare că echipajul a supravieţuit.

Mi-28N este un elicopter de atac cu două locuri în tandem, ce poate opera pe orice vreme, ziua şi noaptea.

Rusia a mai pierdut un astfel de aparat în noaptea de 3 spre 4 maritie, iar în total de la începutul războiului Forţele Aeriene Ruse au rămas fără 35 de elicoptere. 30 dintre ele au fost distruse, 3 avariate, iar 2 au fost abandonate. Nu se ştie dacă acest elicopter de atac dobărât este inclus în cele 35.

Rachetele FIM-92 Stinger sunt de tipul “trage şi uită”, au un sistem de identificare a ţintei şi sunt mai puţin sensibile la contramăsurile inamice. Trăgătorul trebuie să ia în vizor ţinta, iar după tragere racheta se ghidează singură şi îşi atinge obiectivul în mai mult de 95% din cazuri, fără nicio altă intervenţie umană. Viteza rachetei este de 2 mach. 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările