Cererea de liberare condiţionată a lui Liviu Dragnea se va judeca pe 15 iulie. Fostul lider PSD îşi joacă „ultima carte” la Tribunalul Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan
Imagine: Adevărul / Ionuţ Mureşan

Cererea de liberare condiţionată făcută de Liviu Dragnea se va judeca pe data da 15 iulie la Tribunalul Giurgiu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis fostului lider PSD solicitare de strămutare şi a desfiinţat hotărârea Tribunalului Bucureşti. Decizia Tribunalului Giurgiu va fi cea definitivă.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, îşi va juca ultima carte la Tribunalul Giurgiu, după ce a reuşit să îi convingă pe magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti că judecătorii de la tribunalul capitalei nu au fost imparţiali în ceea ce-l priveşte atunci când au hotărât, pe 27 mai, că trebuie să stea în puşcărie până în luna august.

Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat hotărârea Tribunalului Bucureşti şi a admis cererea de strămutare a lui Liviu Dragnea, astfel că liberarea condiţionată se va judeca, definitiv, la Tribunalul Giurgiu.

Ce a spus Liviu Dragnea în ultimul cuvânt

Avocaţii lui Dragnea au arătat că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au protestat şi au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei pe vremea guvernării PSD, motiv pentru care n-ar fi imparţiali. 

Flavia Teodosiu, unul dintre cei doi avocaţi care l-au reprezentat, luni, pe Liviu Dragnea, a declarat că cei doi judecători care s-au pronunţat cu privire la contestaţie fostului şef al PSD fac parte din Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi ar fi trebuit să se abţină.

Pe de altă parte, reprezentantul DNA a arătat că petiţia respectivă a fost semnată de alţi 700 de judecători din întreaga ţară, aşa încât şi aceştia ar fi în situaţia de a se abţine, dacă în urma cererii de strămutare ar ajunge să judece dosarul lui Liviu Dragnea.

În ultimul cuvânt, Liviu Dragnea a declarat că îi este greu să creadă în coincidenţe.

„Mi-am dorit şi imi doresc să am parte de un proces corect, echitabil. Dacă sunt doar 3 judecători care au semnat, mă fortez mult să cred în coincidenţă, dar mi-e greu să cred. Am suspiciuni mai grave, mai ales din punct de vedere politic, în privinţa unor magistraţi”, a declarat Liviu Dragnea.

Când ar ispăşi Dragnea 2/3 din pedeapsă

Reamintim că pedeapsa la care a fost condamnat Liviu Dragnea în Dosarul Angajărilor fictive însumează 1.277 de zile de detenţie (3 ani şi 6 luni de închisoare), iar abia în toamna acestui an acesta ar executa 2/3 din pedeapsă, adică 851 de zile.

Cu toate acestea, fostul lider PSD a obţinut zile-câştig prin muncă (3 zile executate la 1 zi de muncă), astfel încât Comisia de liberări condiţionate a Penitenciarului Rahova i-a dat aviz pozitiv pentru a ieşi mai devreme din închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite