Într-un oraş precum Bucureşti, unde traficul este sufocat de maşini, unde infrastructura lasă de dorit din multe considerente, în timp ce accizele la combustibil sunt tot mai ridicate, iar costurile întreţinerii automobilelor fac adevărate „găuri“ în bugetele proprietarilor, alternativă folosirii altor mijloace de mobilitate decât maşină aduc numeroase beneficii celor care aleg acest tip de transport.

Fie că vorbim de clasicele biciclete, sau de cele electrice, tehnologia din ultimii ani a făcut posibilă introducerea şi pe piaţă din România a trotinetelor sau biciclelor (Segway) electrice.

Începând cu această luna, în capitală se va introduce un nou proiect pentru cetăţenii interesaţi de acest mijloc de deplasare economic şi eco-friendly – trotinetele electrice. Acestea se vor putea închiria cu ajutorul unor aplicaţii online la îndemână tuturor, scutind astfel utilizatorii de orele pierdute în trafic, de transportul în comun care de cele mai multe ori este lent şi nu oferă condiţii civilizate. Cred însă că o educaţie civică ar trebui făcută în acest sens, pentru că numărul utilizatorilor să crească. Cu toţi avem nevoie să conştientizăm urmările drastice ale poluării din oraşele mari, unde noxele periculoase precum dioxidul de carbon ajunge uşor în plămâni şi poate cauza astm sau alte afecţiuni mai serioase, de tipul cancerelor pulmonare sau afecţiunilor cardiovasculare şi nu numai, iar astfel de măsuri sunt considerate vitale în capitalele vest-europene.