Emi Gal, micul Mozart al web-ului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşteanul în vârstă de 24 de ani are o evoluţie fabuloasă în domeniul online-ului: la 18 ani şi-a făcut propria companie, la 21 a lansat o televiziune pe web şi în septembrie anul trecut a câştigat cel mai prestigios concurs de idei de afaceri în domeniul web-ului, Seedcamp.

„Acum construiesc cel mai inteligent video ad server, interactive, din lume“, îşi începe Emi povestea. Pentru necunoscători, acesta este un site unde sunt urcate filme care pot fi vizualizate online, cum este YouTube.

Nu te-ai aştepta să auzi asta de la un tânăr în vârstă de doar 24 de ani. Dar Emi are deja o experienţă de aproximativ 14 ani în lumea afacerilor şi de de nouă ani în industria web-ului. De aceea, nu i se pare nimic ieşit din comun să ţintească atât de sus. De altfel, acesta este proiectul cu care a câştigat concursul Seedcamp, în septembrie anul trecut.

La doar zece ani Emi îşi făcea singur rost de banii de buzunar din vânzarea de cărţi de vizită profesorilor din şcoală. Primul job l-a avut la 15 ani, ca developer la o agenţie web din Bucureşti.

„După două luni mi-am dat seama ca nu îmi doresc să lucrez pentru altcineva, aşa că mi-am dat demisia. La 18 ani mi-am făcut prima companie „cu acte-n regulă", iar restul e istorie“, povesteşte Emi.

La 21 de ani avea 13 angajaţi

Emi susţine că acum deţine secretul pentru a reuşi în afaceri. „Primul pas pe care l-am facut a fost să elimin elementul care împiedică majoritatea oamenilor să devină antreprenori: frica. La 21 de ani aveam 13 angajati. Riscant, având în vedere lipsa mea de experienţă, şi în acelaşi timp o mare responsabilitate faţă de oamenii care şi-au pus încrederea în mine“, a mai spus Emi.

De asemenea, unul dintre lucrurile de bază pentru a reuşi în afaceri este să ai o echipă bună. „Să fii antreprenor nu e atât de complicat precum cred mulţi oameni: dacă ai o echipă bună, eşti dispus să-ţi asumi riscuri şi nu ţi-e frică de eşec, poţi face orice îţi doreşti“, susţine Emi.

Primul site legal şi gratuit de muzică din România

În 2007 a lansat BrainTV, una dintre primele televiziuni online din România. În acelasi an, a dat drumul şi motorului de căutare Vertimo, un motor de căutare pentru piaţa de imobiliare. „În 2008, împreună cu un prieten, Florin Grozea, am creat primul site legal şi gratuit de muzică din Romania“, povesteşte Emi.

În 2009 a pus bazele Brainient 2.0, o companie care dezvoltă soluţii de management şi monitorizare a conţinutului video, iar în luna septembrie a aceluiaşi an s-a mutat la Londra, unde a câştigat primul loc la cea mai prestigioasă competiţie pentru startup-uri din Europa, Seedcamp.

„Cred că sunt omul cu cele mai multe Seedcamp-uri sub centură. Am participat şi câştigat la Mini Seedcamp Paris în februarie 2009, am fost invitat să particip la Mini Seedcamp Londra în luna aprilie a aceluiaşi an şi am câştigat competiţia principală, Seedcamp Week din septembrie“, a adăugat Emi.

Proiectul cu care a câştigat la Seedcamp, LayeredBrain, este un video ad server interactiv, care, între timp, a devenit şi proiectul principal către care sunt direcţionate toate resursele companiei.

„Avem deja clienţi în Marea Britanie şi Germania, iar acum construiesc o echipă care să se ocupe de marketing şi vânzări în Europa şi Statele Unite“, a mai spus Emi.

PROFIL

Nume: Emi Gal
Născut: 06.02.1986, Bucureşti
Familie: are două surori - Alina şi Loredana
Studii: Facultatea de Matematică - Informatică, de la Universitatea „Spiru Haret“

Ce-i place
„Îmi place să rezolv probleme, să-mi petrec timpul cu oameni inteligenţi şi să construiesc companii“, spune Emi.

Ce nu-i place
„Cred că lucrul de care sunt cel mai mult deranjat sunt oamenii mediocri, care nu ies cu nimic în evidenţă şi nu-şi doresc nimic de la viaţă“, recunoaşte bucureşteanul.

ÎNTREBĂRI SI RĂSPUNSURI

Ai timp şi de altceva în afara muncii?
Da, dar prefer să muncesc, pentru că munca pentru mine e plăcere. Aş alege oricând o săptămână cu 18 ore de întâlniri şi evenimente pe zi în locul unei vacanţe pe plaja din Necker Island.

Cum sunt priviţi antreprenorii tineri?

Când am început acum 5-6 ani, eram privit ca un puşti care
habar n-are pe ce lume trăieşte. Acum lucrurile au început să se mai schimbe, mulţumită unor oameni ca Marius Ghenea, Vlad Stan şi Victor Anastasiu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite