Îndemnul adresat de Episcopia Huşilor credincoşilor: „Să trateze cu maximă responsabilitate, fără a lăsa loc la panică, măsurile de protecţie”

Îndemnul adresat de Episcopia Huşilor credincoşilor: „Să trateze cu maximă responsabilitate, fără a lăsa loc la panică, măsurile de protecţie”

Episcopia Huşilor confirmă, prin intermediul unui comunicat de presă, îmbolnăvirea cu COVID-19 a Preasfinţitului Ignatie. Starea de sănătate a înaltului prelat este una bună.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Episcopia Huşilor doreşte să aducă la cunoştinţa opiniei publice că Părintele Episcop Ignatie, în urma efectuării unui test pentru depistarea virusului SARS CoV 2, a fost declarat pozitiv. Preasfinţia Sa a luat măsura izolării încă de la primele simptome, înainte de primirea rezultatelor testului, iar după confirmare a mers pentru a se  interna la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad. Profesionalismul managerului, a personalului medical şi condiţiile de spitalizare din unitatea medicală de la Bârlad sunt la un standard înalt, iar starea de sănătate a Ierarhului Huşilor este una bună”, se menţionează în comunicatul transmis de Episcopia Huşilor, 

Episcopul Ignatie a îndemnat, încă de la începutul pandemiei, în cuvântul pastoral din 22 martie 2020, să fie respectate cu stricteţe recomandările autorităţilor abilitate cu gestionarea acestei crize pentru că «virusul nu umblă de unul singur, ci este „transportat” de oamenii contaminaţi».

„Cred că şi în această recomandare Dumnezeu ne dă un semnal că este benefic să ne smulgem din zgomotul lumii, din alergătura epuizantă a sărmanei fiinţe omeneşti, care nu mai are resursele necesare de a se interioriza, pentru că este împrăştiată în cele trecătoare şi în cele fără de niciun sens pentru lumina sufletului nostru. În mod paradoxal, distanţarea socială şi fizică dintre oameni coincide cu o apropiere mai profundă de Hristos şi, implicit, o apropiere sufletească mai intensă între noi (...) Ţineţi cont doar de ceea ce vă este comunicat oficial de către autorităţile abilitate în gestionarea crizei, în care ne aflăm, şi de ceea ce spun specialiştii în domeniu. Restul este doar materie toxică, care întreţine inutil angoasa şi dezordinea gândurilor, pentru a ne arunca în deruta manipulărilor grosolane şi a şocurilor existenţiale”, transmitea Episcopul Huşilor în cuvântul pastoral din 22 martie.

În spiritul tuturor acţiunilor de sprijin acordat unităţilor medicale şi persoanelor din categoriile vulnerabile, precum şi a recomandărilor de prevenţie, făcute până în prezent de Centrul Eparhial Huşi, Episcopia Huşilor îndeamnă în continuare, pe toţi credincioşii, „să trateze cu maximă responsabilitate, fără a lăsa loc la panică, măsurile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus şi să nu cadă victime ale niciunui tip de manipulare în acest domeniu”.

„Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să aibă grijă de cei bolnavi, de cei sănătoşi, de bătrâni, de tineri, de copii şi de îngerii sănătăţii noastre, care sunt medicii şi asistenţii medicali, credinţa fiind cea care alungă cu adevărat orice formă de frică în faţa virusului”, se mai menţionează în comunicatul emis de Episcopia Huşilor.

Preasfinţitul Ignatie a fost internat noaptea trecută la Spitalul Municipal de Urgenţă Elena Beldiman din Bârlad, după ce testele au confirmat că este infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Vă mai recomandăm:

Episcopul Huşilor, confirmat cu COVID-19. Înaltul prelat, internat în spital

Cazurile COVID-19 au crescut de opt ori în ultima lună la Vaslui. Autorităţile fac apel la populaţie să dea dovadă de mai multă responsabilitate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările