VIDEO Demolarea unei construcţii ilegale, oprită după show-ul făcut de primar în faţa presei. Lecţia pe care a vrut să o dea edilul, un fiasco total

VIDEO Demolarea unei construcţii ilegale, oprită după show-ul făcut de primar în faţa presei. Lecţia pe care a vrut să o dea edilul, un fiasco total

O demolare începută cu surle şi trâmbiţe acum două luni a fost oprită după plecarea primarului şi a presei FOTO pressalert.ro

O construcţie ilegală ridicată în curtea unei clădiri istorice din Timişoara ar fi trebuit demolată după ce Primăria Timişoara a obţinut sentinţă definitivă de demolare. Pentru „a da o lecţie celor care sfidează legea”, primarul Nicolae Robu a chemat presa să filmeze cum încep lucrările de demolare a construcţiei. După plecarea jurnaliştilor şi a primarului, lucrările de demolare au fost oprite.

Un timişorean care deţine un apartament cu o cameră în curtea Palatului Ancora, o clădire istorică din cartierul timişorean Iosefin, a construit, în curtea clădirii istorice, sub pretextul unor lucrări de extindere a apartamentului o adevărată vilă cu parter şi mansard. Pentru fapta lui, bărbatul a primit şi o condamnare de 11 luni şi 20 de zile, cu amânarea aplicării pedepsei, iar în noiembrie 2017 judecătorii l-au obligat pe proprietarul construcţiei să demoleze lucrările făcute ilegal, în caz contrar primăria fiind autorizată să demoleze construcţia, pe banii proprietarului.

După un an şi jumătate de la pronunţarea sentinţei, Primăria Timişoara a început demolarea construcţiei. Primarul Nicolae Robu a convocat presa la faţa locului pentru a transmite mesajul că „legea e lege pentru toată lumea”. „Am mai avut o descindere aici şi am intenţionat să demolăm ceea ce s-a construit ilegal aici. S-a contestat intervenţia noastră. Suntem în măsură ca asistaţi de executor să punem în aplicare. Ce s-a construit aici este fără autorizaţie, într-un sit istoric clasificat ca atare. Nu se poate aşa ceva. Legea e lege pentru toată lumea. Astăzi suntem veniţi cu utilaje şi muncitori. Vreau să fie o lecţie pentru toţi cei care sfidează legea şi construiesc de capul lor”, declara primarul Nicolae Robu, la faţa locului.

Demolare de ochii presei

Luminiţa Simionescu, care este vecină cu construcţia ilegală şi care a sesizat ilegalităţile, rămânând fără lumină în casă din cauza construcţiei ilegale, a declarat pentru „Adevărul” că singura zi în care muncitorii angajaţi de primărie au lucrat la demolare a fost ziua în care primarul a fost cu presa la faţa locului. După câteva zile, proprietarul construcţiei ilegale a dat ţigla jos, iar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Timişoreanca a transmis ziarului „Adevărul” şi o fotografie cu situaţia la zi care arată că în afară de geamuri şi ţigla dată jos de proprietar nu s-a făcut nimic.


Construcţie ilegală din Timişoara, la două luni de la începerea lucrărilor de demolare

Primarul Nicolae Robu a declarat că nu ştie care este situaţia, direcţionându-ne spre Serviciul Juridic. Şeful Serviciului Juridic, Caius Şuli, a declarat că din punctul de vedere al juriştilor primăriei nu este niciun impediment pentru a fi continuată demolarea, Colterm, firma angajată de primărie să facă demolarea, având mână liberă să intervină. „Nu s-a suspendat executarea în instanţă. În mod normal nu ar trebui să fie niciun impediment”, a declarat Caius Şuli.

Reprezentanţii Colterm nu au putut oferi, până la publicarea acestui articol, explicaţii pentru motivele care au dus la suspendarea demolării. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările