Copil de 10 ani, refuzat în spitalul COVID din Timişoara: „Mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri”

Copil de 10 ani, refuzat în spitalul COVID din Timişoara: „Mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, Cristian Oancea FOTO Facebook/Cristian Oancea

Numărul mare de cazuri de COVID i-a făcut pe medicii Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara să refuze un copil de 10 ani. Dezvăluirea a fost făcută chiar de managerul unităţii medicale într-o emisiune televizată.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noi am refuzat astăzi (n.r. vineri 23 octombrie 2020) un copil de 10 ani din Arad şi mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri. Prin mediatizarea acestor cazuri încerc să atrag atenţia prin ce trecem. O să ajungem să fim nişte actori la ce se întâmplă. Nu mai avem forţa resursei umane, că paturile se pot suplimenta, dar un medic nu se formează peste noapte, necesită ani de zile. Colegii mei efectiv au ajuns la capătul puterilor, iar cei care îndeamnă lumea să nu poarte mască şi să ”gândească”…Îndemn şi eu: haideţi să gândim ce se întâmplă dacă ni se infectează părinţii”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, la Realitatea Plus.

Medicul a declarat că la nivel naţional gradul de ocupare a Terapiei Intensive este de 80% , iar „în maxim două săptămâni, două săptămâni şi jumătate, vom atinge maximul la Terapie Intensivă”. „Ce vom face atunci? Şi mai este un aspect asupra căruia Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia: acum, transmisia intra-comunitară este foarte accelerată în rândul vârstnicilor. Din nefericire, adulţii şi persoanele tinere, foarte multe persoane nu se gândesc că acasă au părinţi şi au bunici. Am observat că populaţia vârstnică este cea mai afectată”, a mai declarat Oancea.

Managerul de la Victor Babeş a mai avertizat că pandemia poate să dureze şi doi ani. „Partea care ne sperie este că nu dezvolţi o imunitate care să te protejeze. Cine a trecut prin infecţie să nu creadă că este imun, să se protejeze în continuare”, a avertizat Oancea.

Vă mai recomandăm:

Un nou record de infecţii cu COVID-19 în judeţul Timiş. 202 cazuri la 2.699 de teste şi o persoană decedată

Părintele Varlaam, stareţul Mănăstiri Partoş, internat la ATI cu coronavirus: Se pare că fratele acesta, Covid, nu m-a ocolit

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările