Şoferii timişoreni, obligaţi să-i cedeze trecerea primarului

În Timişoara, pe lângă faptul că sunt puţine locuri de parcare, şoferii se confruntă cu multe situaţii aberante, care nu au nicio logică. Un astfel de caz este pe strada din spatele primăriei, unde şoferii sunt obligaţi să cedeze trecerea maşinilor care ies din curtea primăriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Una din cele mai interesante situaţii descoperite de şoferii timişoreni este pe strada dintre sediul Primăriei Timişoara şi Direcţia Fiscală. Chiar dacă logica arată că şoferii care circulă dinspre Banc Post spre Sala Capitol trebuie să aibă prioritate, la jumătatea distanţei dintre cele două obiective şoferii întâlnesc un indicator cu „cedează trecerea”. Şoferii nu trebuie să dea prioritate maşinilor care circulă pe o strada principală, ci maşinii primarului şi celorlalte autoturisme care ies din curtea Primăriei Timişoara.

O altă situaţie cel puţin ciudată este pe strada Nicolae Filipescu. Pe o distanţă de 100 de metri, între sediul Prefecturii Timiş şi Pizzeria Celentano, sunt patru treceri de pietoni. Două dintre „zebre” sunt la mai puţin de 10 metri distanţă una de alta. „E o situaţia absurdă. Nu văd rostul atâtor treceri de pietoni pe o distanţă atât de mică”, a spus un şofer timişorean.

Comisarul Poliţiei Rutiere, Nicolae Istrat, susţine că legea nu prevede o distanţă la care trebuie să fie amplasate trecerile de pietoni una de alta, decizia revenindu-i comisiei de circulaţie. Aceeaşi comisie decide şi unde trebuie să cedeze şoferii trecerea. „Drumurile cu prioritate se stabilesc în funcţie de evaluările de trafic, dar există şi alte criterii, cum ar fi ieşirea de la ambulanţă. Deşi nu este traficul cel mai mare, ambulanţa are prioritate. Numai cei care sunt în comisie ştiu logica după care au fost amplasate indicatoarele”, a spus Istrat.

Membru în comisia de circulaţie este şi şeful Poliţiei Rutiere Timişoara, Dumitru Domăşneanu. Acesta a mărturisit că situaţiile semnalate de „Adevărul Timişoara” sunt ciudate. „Mi se par interesante. Normal indicatorul de cedează trecerea ar trebui să fie invers. Le bag în comisie săptămâna viitoare”, a spus Domăşneanu.

Comisia de circulaţie decide
Directorul Direcţiei de Transporturi şi Drumuri din Primăria Timişoara, Culiţă Chiş (foto), nu a putut fi contactat, dar purtătorul de cuvânt al primăriei, Lăcrămioara Condea, a spus că „pentru orice nemulţumire se poate face o sesizare la comisia de circulaţie”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările