Sat cu case de vacanţă în Munţii Gorjului. Va fi ridicat la Polovragi, în apropiere de Peştera lui Zamolxis

Sat cu case de vacanţă în Munţii Gorjului. Va fi ridicat la Polovragi, în apropiere de Peştera lui Zamolxis

Satul de vacanţă va fi ridicat în apropiere de Peştera Polovragi Foto: Alin Ion

Un sat de vacanţă va fi înfiinţat în zona de munte a judeţului Gorj. Acesta se va afla pe Cheile Olteţului, la mică distanţă de Peştera Polovragi, cunoscută sub denumirea de Peştera zeului dac Zamolxis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cheile Olteţului separă munţii Parâng şi Căpăţânii, o anumită porţiune fiind declarată rezervaţie naturală. 

Primăria comunei Polovragi a concesionat zeci de terenuri pentru construcţia de case de vacanţă şi pensiuni. 

„Am concesionat terenuri pentru înfiinţarea unui sat de vacanţă. Am obţinut şi aviz de mediu. În zonă există alimentare cu aă şi energie electrică. Avem impus un regim de înălţime şi un regim de materiale de construcţie. Regimul de înălţime constă în faptul că aceste caze de vacanţă vor avea P+1 şi mansardă, iar pensiunile vor avea regim de înălţime P+2+mansardă“, a spus primarul din Polovragi, Gheorghe Epure. 
 

Toate terenurile au fost concesionate

 
Toate terenurile care au fost oferite de Primăria Polovrafi au fost concesionate. 

„Sunt oameni foarte serioşi şi au venit direct la licitaţie. Toate terenurile care au fost scoase la licitaţie s-au adjudecat, iar contractele au fost semnate“, a precizat primarul comunei Polovragi.
 

Zeci de case de vacanţă vor fi construite într-o perioadă de doi ani

 
Primarul comunei Polovragi susţine că în perioada următoare vor fi eliberate autorizaţiile de construire: „S-a obţinut avizul de la mediu, pentru eliberarea autorizaţiei de construire, după care se poate da drumul la construirea acestui sat de vacanţă. În doi ani de zile, cel puţin 60 de imobile vor fi înălţate în zona respectivă“. 
 
Este pentru a doua oară când Primăria Polovragi încearcă să înfiinţeze satul de vacanţă de pe Cheile Olteţului. În urmă cu câţiva ani, loturile de terenuri au fost concesionate, dar pentru că reţeaua de alimentare cu apă nu fusese finalizată s-a renunţat la ridicarea satului de vacanţă. 
 
Vă mai recomandăm să citiţi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările