Ce s-a întâmplat cu icoana plângătoare de lângă Peştera Muierii. „Semnul crucii poate fi observat foarte clar“

Ce s-a întâmplat cu icoana plângătoare de lângă Peştera Muierii. „Semnul crucii poate fi observat foarte clar“

„Lacrimile“ de pe icoana Maicii Domnului care plângea s-au uscat ori au fost şterse Foto Alin Ion

Credincioşii continuă să vină în număr mare la icoana Maicii Domnului de la biserica din comuna Baia de Fier, din judeţul Gorj, care se lăcrimat timp de mai multe zile.

Biserica monument istoric, veche de aproximativ trei secole, care se află în apropiere de Peştera Muierii, în Gorj, a devenit un loc de pelerinaj. 
 
Părintele paroh Puiu Popescu ne-a spus că „lacrimile“ care s-au scurs exact din ochii Maicii Domnului s-au uscat sau au fost şterse de credincioşii care au dorit să le atingă. Preotul susţine că în urma unei lacrimi s-a format o cruce: „Au mai rămas câteva semne. S-a prelins picătura şi s-a format semnul crucii, care se poate observa foarte clar. Unele lacrimi s-au uscat, iar alte s-au şi şters, după ce au fost atinse de oamenii care au venit să vadă minunea“. 
 

„Mai vin şi acum credincioşi din diferite colţuri ale ţării“

La început, imediat după ce s-a dus vestea că se scurg lacrimi din ochii Maicii Domnului, credincioşii au venit într-un număr foarte mare la biserica din comuna Baia de Fier. În prima zi au venit aproximativ 1.000 de persoane. Şi în prezent, lăcaşul de cult este vizitat de oameni din toată ţara. 
 
„Mai vin şi acum credincioşi din diferite colţuri ale ţării. Au venit şi de la Arad, Timişoara, Constanţa, Hunedoara, Craiova. Au fost credincioşi care au venit şi cu persoane bolnave. Vin din curiozitate şi din credinţă să se închine icoanei Maici Domnului“, a mai spus părintele Puiu Popescu. 
 
Foto Alin Ion

„Nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva în sfânta noastră biserică“

Fenomenul a fost observat marţi, 14 septembrie, de enoriaşele prezente la slujba de sărbătoarea Sfintei Cruci.
 
„În timp ce miruiam, spre sfârşit, femeile au venit şi mi-au spus că plânge Maica Domnului. Am rămas foarte surprins. Nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva în sfânta noastră biserică. A fost minune Dumnezeiască“, mărturiseşte preotul. 
 
Vă mai recomandăm să citiţi 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările