Cum arată o  şcoală modulară care va găzdui din toamnă câteva sute de elevi, în containere speciale

Cum arată o  şcoală modulară care va găzdui din toamnă câteva sute de elevi, în containere speciale

Structura modulară încorporează 11 săli de clasă. Foto: Constantin Ana / Facebook

Primăria Pucioasa, din Dâmboviţa, a amenajat prima şcoală modulară din judeţ, formată din containere metalice. Nouă unitate provizorie va funcţiona în curtea unei alte instituţii din oraş.

Nouă şcoală modulară, realiată din containere, va găzdui elevii unui liceu aflat în reabilitare. Este vorba de Colegiul Naţional Nicolae Titulescu, unitate şcolară reprezentativă, aflată în topul liceelor judeţene după rezultatele la Bacalaureat.
 
Colegiul face obiectul unui proiect privind consolidarea, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea actualului sediu, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 15 milioane lei.
 
Elevii de la Titulescu vor învăţa în şcoala modulară care va funcţiona în incinta Şcolii Nr. 3 din oraş. 
 
Noua structură are 11 săli de clasă moderne. Practic activitatea Colegiului se va desfăşura în condiţii similare cu cele existente în anul 2019-2020, containerele fiind închiriate până în iulie 2021, tocmai pentru a avea siguranţă unui loc decent pentru desfăşurarea activităţii.
 
Avizele, autorizaţiile, racordurile, chiria şi transportul containerelor pentru următorul an şcolar a costat Primăria Pucioasa 1 milion de lei.
 


 
„Colegiul Naţional Nicolae Titulescu reprezintă pentru cei mai mulţi dintre locuitorii oraşului un reper foarte important. Timp de aproape 70 de ani, indiferent de locaţia în care îşi desfăşura cursurile, indiferent de denumirea sau formă de organizare, acest liceu a fost locul unde zeci de generaţii au avut acces la educaţie de cea mai bună calitate!
 
Şi este un proces mai amplu şi mai aprofundat decât v-aţi putea imagina vreodată, ce cuprinde trei etape clare, cu trei investiţii imense!
 
Prima etapă, ce a început deja de câteva zile, este cea care vizează consolidarea, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea actualului sediu al CNNT, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 15 milioane lei”, a precizat primarul oraşului Pucioasa, Constanin Ana.
 


 
Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” a fost primul liceu teoretic mixt din ţară şi a preluat tradiţia Gimnaziului Mixt Pucioasa. Gimnaziul Mixt, înfiinţat cu Ordinul Ministerului Instrucţiunii nr. 64634, din 25 iulie 1925, a fost prima şcoală mixtă de tip secundar din ţară. 
 
În anul şcolare trecut, instituţia a avut 621 de elevi înscrişi în clasele IX-XII.
 

Vă mai recomandăm şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: