Ambasadorul Israelului în România promovează Bucovina pe Facebook. Ce spune despre poporul român

Ambasadorul
Israelului în România promovează Bucovina pe Facebook. Ce spune despre poporul român

FOTO: ziardesuceava.ro

Ambasadorul Israelului în România, Excelenţa Sa David Saranga, efectuează o vizită în judeţul Suceava în care îmbină utilul cu plăcutul. Diplomatul a vizitat mănăstirile UNESCO, a mâncat bucate tradiţionale la o stână şi a îmbrăcat un frumos costum popular.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasadorul Israelului în România, Excelenţa Sa David Saranga, a ajuns în judeţul Suceava marţi 20 aprilie. Oficialul a vizitat deja mănăstirile Moldoviţa, Putna şi Voroneţ, unde a făcut mai multe fotografii, pe care ulterior le-a publicat pe contul său de Facebook.

„Mănăstirile pictate din Moldova au inspirat lucrările lui Reuven Rubin, primul ambasador al Israelului în România, şi unul dintre marii pictori israelieni, născuţi în România şi crescuţi în Bucovina. În zilele tinereţii călătorea între mănăstiri, vedea pereţii pictaţi şi de acolo inspira o parte din lucrările sale. Francez picturile lui Reuven Rubin care au fost inspirate de Mănăstirea Voronez. Mănăstirile pictate ale Moldovei sunt situri de patrimoniu UNESCO. Culorile sunt culorile originale în care au fost pictate, iar în ciuda despăgubirilor timpului şi a vremii, au rămas în vârful dramului.

Manastirea din Verunz are 474 de ani si dupa legenda a fost construita timp de 3 ani 3 luni si trei zile”, a scris diplomatul pe Facebook, după ce a vizitat Mănăstirea Voroneţ.

  Ulterior, ambasadorul a îmbrăcat un costum popular şi mâncat bucate tradiţionale la o stână. După ce a trăit aceste experienţe, David Saranga a scris pe contul său de socializare că nimic nu se compară cu opitalitatea poporului român.

„Nimic nu se compară cu ospitalitatea generoasă a poporului român, mai ales când este regiunea bucovineană, iar când gazda este şi ciobanul experienţa este autentică”, este mesajul diplomatului.

Joi, 22 aprilie, la ora 17.00 Excelenţa Sa David Saraga va depune o coroană de flori în memoria evreilor deportaţi din Bucovina, în prezenţa Ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu.

Vineri, 23 aprilie, la ora 14.00, ambasadorul va fi la Siret, unde va vizita Sinagoga (Templul Mare), Muzeul de Istorie Siret şi Cimitirul Evreiesc Siret. Diplomatul va fi însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, preşedintele Comunităţii Evreieşti Rădăuţi, Igo Koffler şi primarul Adrian Popoiu.

Delegaţia va merge apoi în oraşul Rădăuţi pentru a vizita Cimitirul Evreiesc Rădăuţi şi Sinagoga Rădăuţi (Templul Mare) care a fost supusă unui proces de restaurare.  

Vă mai recomandăm:

Minunile naturii de la Racoş. Cele mai importante obiective turistice din zonă sunt unice în ţară FOTO

Minune înainte de Paşte. O fetiţă de un an şi opt luni din Făgăraş a dat semne de viaţă la două ore după ce s-a înecat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările