Medic acuzat că i-a sugerat unui pacient să ascundă că a fost victima unei agresiuni. Directorul spitalului: „Lucrurile sunt alambicate cel puţin“

Medic acuzat că i-a
sugerat unui pacient să ascundă că a fost victima unei agresiuni. Directorul spitalului: „Lucrurile sunt alambicate cel puţin“

Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este acuzat că i-ar fi sugerat unui pacient înjunghiat să ascundă că a fost victima unei agresiuni. Poliţia Prahova a deschis o anchetă.

Silviu P. (33 de ani) din Ploieşti, angajat în postul de paznic al Spitalului Judeţean Ploieşti, s-a prezentat la începutul acestei săptămâni la Unitatea de Primiri Urgenţe cu o rană la picior. Bărbatul le-a declarat medicilor că şi-a produs rana singur, cu un cuţit, după o ceartă cu soţia.

”Pe foaia medicală scrie că este o plagă şi că s-a autoaccidentat, pentru că aşa a declarat”, a precizat Marius Niculescu, managerul Spitalului Judeţean Ploieşti.

După ce a fost externat din spital, Silviu P. şi-a schimbat însă total declaraţia. Susţine acum că în realitate el a fost victima unui agresor cu care avea un conflict mai vechi. Totul ar fi început în data de 17 martie, când un bărbat consumator de droguri, aflat în stare de sevraj, a încercat să fugă din spital. Siliviu P., aflat în timpul serviciului la bariera de la intrare în spital, a reuşit să-l oprească pe individ şi l-a adus din nou în cabinetul medicului. La câteva zile de la acest incident, consumatorul de droguri a revenit la spital şi l-a atacat pe paznic, lovindu-l cu palma, dar şi cu un cuţit, cu care a reuşit să-l înjunghie în picior. Altercaţia ar fi avut loc în ghereta unde stau de regulă agenţii de pază, la intrare în curtea unităţii medicale.

Plin de sânge, paznicul a mers la Unitatea de Primiri Urgenţe şi a cerut ajutorul meidicilor. Unul dintre aceştia i-ar fi sugerat să ascundă faptul că a fost victima unei agesiuni şi să spună că s-a automutilat. De teamă, Silviu P. ar fi acceptat varianta propusă de medic.

După ce informaţia a apărut în presa locală, Poliţia Prahova a deschis o anchetă. Un poliţist a mers la domiciliul paznicului pentru a-i luat declaraţii, iar acesta şi-a susţinut în continuare varianta că a fost înjunghiat, iar un cadru medical i-a sugerat să ascundă fapta. Medicul incriminat a fost identificat de către poliţie, dar nu a fost deocamdată audiat, spun surse apropiate de anchetă.

"Noi nu suntem parte în situaţia aceasta"

Conducerea unităţii medicale este la curent cu incidentul, dar susţine că problema trebuie rezolvată de către Poliţie. În plus, la momentul agresiunii, paznicul se afla în timpul liber.

”El (paznicul n.r.) a declarat că s-a autoaccidentat. Ce a spus şi ce n-ar fi spus, asta este deja alambicat. Noi verificăm documente şi declaraţiile persoanelor implicate. Nu avem cum să dovedim ce a spus şi ce n-a spus nu ştiu cine. Dacă unui om afalt pe stradă i se întâmplă un incident de genul acesta şi se trezeşte după nu ştiu cât timp că i-ar fi indicat un medic din urgenţă să nu declare, vă daţi seama că lucrurile stau aşa, destul de alambicat”, a declarat Marius Niculescu, managerul spitalului Judeţean Ploieşti.

Întrebat dacă spitalul va face o anchetă administrativă în vederea clarificării situaţiei, Niculescu a declarat. ”Noi, altceva decât să-i luăm o declaraţie doctorului, nu avem ce să facem, pentru că alte persoane implicate acolo, martori, nu sunt. Am făcut o adresă şi către firma de pază să vedem dacă paznicul era în timpul serviciului şi s-a infirmat lucrul acesta”.

Conform unor surse din Poliţie, medicul indicat de către agentul de pază urmează să fie audiat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările