Un bărbat din Mioveni, trimis în judecată pentru un conflict violent cu poliţiştii. După ce le-a arătat semne obscene, a lovit un agent în testicule şi l-a muşcat de braţ

Un bărbat din Mioveni, trimis în judecată pentru un conflict violent cu poliţiştii. După ce le-a arătat semne obscene, a lovit un agent în testicule şi l-a muşcat de braţ

Agresorul, în momentul reţinerii de către poliţişti

La Judecătoria Piteşti va începe săptămâna viitoare un proces ieşit din comun, proces în care Vlăduţ George Ţuică, un bărbat din Mioveni, va fi judecat pentru ultraj după ce a muşcat şi lovit un poliţist. Cosmin Chircu, poliţistul agresat, a salvat în aprilie 2017 viaţa unui bărbat cuprins de flăcări, fiind declarat Eroul Zilei de Poliţia Română.

Ştiri pe aceeaşi temă

După cum spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, pe 30 martie 2019, în jurul orei 1.10 dimineaţa, doi poliţişti din Mioveni erau în timpul serviciului cu maşina din dotare. La un moment dat, şoferul autospecialei s-a oprit la un sens giratoriu din oraş pentru a da prioritate unui alt autoturism, moment în care poliţiştii au observat cum pasagerul din dreapta autoturismului le arată semne obscene. Au pornit în urmărirea maşinii şi au reuşit s-o oprească în scurt timp.

În momentul când i s-a cerut să se legitimeze, pasagerul, pe numele său Vlăduţ Ţuică, a devenit agresiv şi a început să îl înjure pe agentul-şef Cosmin Chircu şi să-l împingă pe poliţist. În cele din urmă, cei doi poliţişti au reuşit să-l imobilizeze pe bărbat şi l-au dus la sediul Poliţiei Mioveni pentru a îi aplica o sancţiune contravenţională.

În momentul în care agentul-şef Cosmin Chircu a deschis portiera maşinii de poliţie în faţa sediului poliţiei, Vlăduţ Ţuică a început să-l înjure din nou, după care l-a lovit cu piciorul în burtă, l-a îmbrâncit şi lovit cu pumnii şi l-a muşcat de braţul drept pe agent.

În sprijinul poliţistului lovit a venit un coleg, însă şi acesta a fost agresat, Vlăduţ Ţuică smulgându-i epoletul de pe uniformă. De abia după intervenţia unui al patrulea poliţist s-a reuşit încătuşarea agresorului.

„Fiind speriat, l-am muşcat de braţul drept”

Toată scena violentă din faţa Poliţiei Mioveni a fost filmată de către prietena agresorului.

Audiat de procurori în acest dosar, agentul-şef Cosmin Chircu a declarat că, atunci când au ajuns în faţa biroului de la poliţie, Vlăduţ Ţuică ”cu intenţie, m-a lovit cu pumnul în zona pieptului şi cu piciorul în zona inghinală, iar ulterior m-a muşcat de braţul drept. Întrucât mă simţeam rău, am sunat la ambulanţă şi am fost transportat la Spitalul Mioveni, unde mi s-au acordat îngrijiri medicale”. Conform raportului de expertiză medico-legală, agentul-şef Cosmin Chircu a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale în urma agresiunii.

Tot la audieri, Vlăduţ Ţuică, agresorul, care era băut în acea noapte, a spus că ”am trecut pe lângă un echipaj de poliţie şi le-am arătat un semn obscen, însă nu îmi pot explica ce s-a întâmplat... Când am ajuns la sediul Poliţiei Mioveni, fiind speriat, am opus rezistenţă şi l-am muşcat de braţul drept pe agentul de poliţie mai tânăr şi este posibil să-l fi lovit cu piciorul”.

Cosmin Chircu, primul din dreapta, alături de colegii cu care a salvat viaţa unui bărbat cuprins de flăcări acum 2 ani FOTO: Poliţia Română

La dosarul cauzei au fost ataşate trei filmări făcute cu telefonul de prietena agresorului şi pe filmări se vede clar cum Vlăduţ Ţuică apucă de gât un agent şi îl loveşte în faţă pe agentul-şef Cosmin Chircu. Mai mult, pe o altă filmare se vede şi cum agentul-şef Cosmin Chircu este lovit cu piciorul de agresor în zona intimă. Poliţistul lovit s-a constituit parte civilă în cadrul procesului.

Cosmin Chircu, poliţistul muşcat

Mai trebuie spus că agentul-şef Cosmin Chircu este unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti din Mioveni. Pe 7 aprilie 2017, acesta, împreună cu agentul de poliţie Robert Godeanu şi Florin Stanciu, elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie ,,Vasile Lascăr”, a salvat viaţa unui bărbat cuprins de flăcări. Cei trei, care au folosit propriile uniforme pentru a stinge focul, au fost declaraţi de Poliţia Română Eroii Zilei.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: