Procesul atacatorului familiei Cristescu ar putea fi rejudecat. Interlopul care a lăsat-o inconştientă pe soţia afaceristului piteştean a făcut recurs la ICCJ

Procesul atacatorului familiei Cristescu ar putea fi rejudecat. Interlopul care a lăsat-o inconştientă pe soţia afaceristului piteştean a făcut recurs la ICCJ

Dumitru Vasile Burcea (33 de ani), zis „Bebe din Cisnădie”, cel care în luna mai 2015 i-a atacat pe Ovidiu şi Camelia Cristescu, patronii firmei Semiramis din Piteşti, a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Individul contestă condamnarea la 21 de ani, 4 luni şi 12 zile de închisoare pronunţată de Tribunalul Argeş şi confirmată de Curtea de Apel Piteşti.


Pe 16 mai, anul trecut, înarmat şi cu o bâtă lungă de circa un metru şi jumătate şi deghizat cu şapcă şi ochelari, Dumitru Vasile Burcea a sărit gardul vilei familiei Cristescu şi a intrat locuinţă. A surprins-o pe Camelia Cristescu pe terasă şi a lovit-o cu bucata de lemn până când a lăsat-o inconştientă. A urcat apoi la etaj şi l-a atacat pe Ovidiu Cristescu, căruia i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului. A luat 5.000 de euro şi 7.000 de lei şi a fugit.

Burcea, care este un personaj cunoscut în lumea interlopă sibiană, a pătruns prin efracţie şi în casa unui om de afaceri din Mangalia, pe care l-a atacat cu sabia.

În procesul început tot anul trecut, Dumitru Vasile Burcea a fost condamnat de către judecătorii argeşeni la 17 ani şi 6 luni de închisoare, sentinţă la care s-a adaugat un rest de pedeapsă, rămas neexecutat, de 3 ani, 10 luni şi 12 zile, dintr-o altă condamnare de 10 ani închisoare, aplicată printr-o sentinţă mai veche pronunţată de Judecătoria Sibiu, condamnare de care a scăpase înainte de termen.

Instanţa argeşeană a stabilit ca inculpatul să execute, în final, o pedeapsă de 21 de ani, 4 luni şi 12 zile. Burcea a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, contestând pedeapsa, iar Curtea Supremă i-a admis cererea, considerând că nu a fost respectat întocmai Codul Penal la stabilirea pedepsei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: